Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto tutuksi Luonto-Liiton kesäleirillä

Luonto tutuksi Luonto-Liiton kesäleirillä

Lapsen luontoharrastukseen voi hakea kimmoketta luontoleiriltä. Luonto-Liitto järjestää kesällä luontoleirejä lapsille, nuorille ja perheille. Leirejä järjestetään 13 eri paikkakunnalla kesä-elokuun aikana.

Luonto-Liitto tiedottaa 15.4.2011

Kesäleirit tarjoavat mahdollisuuden tutustua luontoon luovalla ja elämyksellisellä tavalla. Leireillä tutkitaan luonnon ihmeitä, retkeillään, seikkaillaan, telttaillaan ja uidaan. Samalla leirit tukevat lasten luontosuhteen muodostumista. Ymmärrys luonnosta ja omasta elinympäristöstä syntyy myönteisten luontokokemusten kautta – luonnossa oleskelemalla.

– Jokainen lapsi tarvitsee luontosuhteen. Kesäleirin kautta aikuinen voi tarjota lapselle mahdollisuuden uida luonnonvesissä, ihmetellä kasveja ja eläimiä sekä siinä ohessa oppia arvostamaan luonnon monimuotoisuutta. Luontosuhdetta voi lähteä tunnustelemaan myös koko perheen voimin perheiden luontoleirillä, kannustaa Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö Malva Green.

Tie luonnon merkityksen ymmärtämiseen ja arvostukseen alkaa lapsena, omaan lähiympäristöön tutustumalla. Luonto tuo lapsen elämään myös terveydelle positiivisia vaikutuksia.

Luonto-Liitto kampanjoi lasten luontosuhteen puolesta Lapset luontoon -kampanjalla. Kampanjassa kannustetaan aikuisia tarjoamaan lapselle kokemuksia ja elämyksiä luonnossa. Luonto-Liiton lisäksi kampanjassa on mukana runsas joukko yhteistyötahoja.

Malva Green, ympäristökasvatuspäällikkö (Lapset luontoon -kampanja)
malva.green(at)luontoliitto.fi,

Sini Saarela, piirivastaava (Kesäleirit)
sini.saarela(at)luontoliitto.fi,