Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto teki kaivosvarauksen Ounasvaaralle

Luonto-Liitto teki kaivosvarauksen Ounasvaaralle

Mielenosoittajat jakavat tietoa kaivostoiminnan ongelmista

Luonto-Liitto tiedottaa 8.2.2008

Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri on tehnyt kaivosvarauksen Ounasvaaran alueelle. Varausalueella toimii muun muuassa hiihtokeskus ja golfkenttä. Alue on myös runsaassa virkistyskäytössä. Luonto-Liitto on ilmoittanut etsivänsä varausalueellaan uraania.

- Varauksen tarkoituksena on tuoda esille nykyisen kaivoslain epäkohtia. Varauksen pystyy tekemään kuka tahansa lähes minne tahansa, toteaa Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piirin aktiivi Senni Luosujärvi.

Kaivosvaraus on voimassa vuoden, ja sen aikana on mahdollista tehdä alueella pienimuotoista tutkimustoimintaa kaivannaisten etsimiseksi maanomistajan luvalla. Kaivosvarauksen tekijällä on etuoikeus hakea valtauslupaa alueelle.

- Varaus on ensimmäinen askel kohti kaivostoimintaa. Kansalaisia ei kuitenkaan kuulla tässä vaiheessa, vaikka kaivostoiminnan uhka voi olla vahingollista alueen elinkeinoelämälle tai sen asukkaille, varsinkin kun kyseessä on uraanin louhinta, jatkaa Luosujärvi.

Järjestön mielenosoittajat liikkuvat iltapäivän aikana vallatulla alueella kertomassa Ounasvaaralla liikkujille kaivostoimintaan liittyvistä ongelmista.

Luonto-Liiton mukaan kaivostoiminta uhkaa useissa Pohjois-Suomen kohteissa luonnonarvoja sekä syrjäyttää virkistyskäytön ja matkailuelinkeinon mahdollisuuksia.

Lisätietoja:

Senni Luosujärvi, Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri, puh. 040 836 7882
Hanna Kaisa Hellsten, Luonto-Liiton ympäristöpoliittinen sihteeri, puh. 044 257 0174

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,