Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto täyttää huomenna 65 vuotta

Luonto-Liitto täyttää huomenna 65 vuotta

Luonto-Liitto tiedottaa 10.10.2008

Luonto-Liitto täyttää torstaina 65 vuotta. Liiton perustava kokous pidettiin Tehtaanpuiston yhteiskoulussa 16.10.1943. Ajatuksena oli muodostaa kattojärjestö oppikoulujen kemiankerhoille ja luonnonharrastajille. Nykyään järjestö keskittyy ympäristöpoliittiseen vaikuttamiseen, luonnonharrastukseen ja ympäristökasvatukseen.

- Toiminta on muuttanut muotoaan: nuorten kerhot ovat vaihtuneet lasten kerhoiksi, joissa olennaista ovat elämyksellisyys ja omat luontokokemukset. Nuoret ovat onneksi edelleen mukana toiminnassa. He osallistuvat esimerkiksi paikallistoimintaan, ympäristöryhmiin ja kampanjoihin, sanoo Luonto-Liiton puheenjohtaja Saara Susiluoma.

Luonto-Liitto juhlii merkkivuottaan työn merkeissä. Lauantaina 25.10. järjestetään Helsingissä koko perheen tapahtuma Syysmyrsky, jossa tutustutaan kaupunkiluontoon. Toimittajat ovat tervetulleita tapahtumaan Nuorten Luontotalolle (Mechelininkatu 36) kello 14-16.

Viikonloppuna 10.-12.10. järjestettiin Orivedellä yhdessä Natur och Miljön kanssa Ympäristötoimintapäivät, joihin osallistui noin 160 nuorta eri puolilta maata. Nuorten omaehtoinen ympäristötoiminta on tärkeää järjestölle.

Ympäristöpoliittisessa toiminnassa juhlavuoden kohokohtia ovat suden salametsästyksen vastainen Salakaadot seis –kampanja, marraskuussa vietettävä Älä osta mitään –päivä ja vastamainoskilpailu Mainoskupla sekä Venäjälle laajentuva Itämeri-toiminta. Luonto-Liiton metsäryhmä jatkaa uupumattomasti arvokkaiden kohteiden kartoittamista, niiden suojeluarvojen selvittämistä ja perusteltujen suojeluesitysten tekemistä.

Luonto-Liitto julkaisee kahta lehteä, lasten luontolehti Sieppoa ja Nuorten Luontoa. Nuorten Luonnon alkuperäinen nimi oli Molekyyli, ja sen ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1944.

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö, jonka tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan. Luonto-Liitto tarjoaa tietoa, elämyksiä ja toimintaa sekä luo mahdollisuuksia ympäristöpoliittiseen vaikuttamiseen.

Saara Susiluoma, puheenjohtaja, 044 511 4546

Petra Yliportimo, pääsihteeri, 044 331 3431