Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto sai joululahjan Itämeri-lähettilästoimintaan

Luonto-Liitto sai joululahjan Itämeri-lähettilästoimintaan

Porvoolainen SavetheC Oy on lahjoittanut 1% for the Planet -liikkeen kautta prosentin liikevoitostaan Itämeren suojeluun. Lahjoituksen saajaksi yritys valitsi Luonto-Liiton.

Luonto-Liitto tiedottaa 21.12.2012

”Luonto-Liiton Itämeri-lähettiläiden kautta yrityksemme lahjoitus ohjautuu suoraan Itämeren suojeluun”, sanoo Antti Etelämäki SavetheC:stä.

Itämeri-lähettiläät ovat Luonto-Liiton kouluttamia Itämeren tilasta kiinnostuneita nuoria, jotka kiertävät Suomen kouluissa kertomassa oppilaille Itämerestä, sen luonnosta, ihmisen vaikutuksista ja siitä, miten omalla toiminnallamme voimme vaikuttaa meriympäristön tilaan.

”Olemme kiitollisia saamastamme tuesta. SavetheC:n lahjoituksen avulla Itämeri-koulukiertueemme jatkuu myös keväällä 2013”, kertoo Luonto-Liiton koulukiertuevastaava Anna Swanljung.

SavetheC on yritys, joka valmistaa kierrätetyistä purjeista muun muassa laukkuja.

”Purjekangas on kestävä ja yksilöllinen materiaali käytettynäkin. Purjeiden kierrätys tarjoaa purjehtijoille vastuullisen tavan päästä eroon vanhoista purjeistaan. Jäsenyys 1% For The Planetissa tukee hyvin SavetheC:n toiminta-ajatusta, ja tällä tavoin voimme ottaa osaa meren ja sen elämän suojeluun”, Etelämäki sanoo.

Purjeet ovat pääosin luonnossa maatumatonta muovia. Jos niitä ei kierrätetä, ne päätyvät useimmiten kaatopaikalle. Vanhojen purjeiden määrä on kasvussa, sillä veneiden koot ovat suurentuneet ja monet uudet materiaalit tulevat käyttöikänsä päähän perinteisiä purjeita nopeammin.

Itämeri-lähettiläät tukevat koulujen ympäristökasvatusta. Yhteistyö on tuottanut myös hauskoja yllätyksiä oppilaille.

Helsingin Pitäjänmäen peruskoulu on yksi niistä kouluista, jotka ovat kuluneen syksyn aikana tilanneet Luonto-Liiton Itämeri-lähettilään vierailun koululleen. Koulun ympäristöryhmä H.Y.P.E.:n (Hyvän yhteisen ympäristön puolesta, eläköön!) ohjaaja Jonna How kertoo, että lähettiläsvierailut tukevat hyvin koulun omaa toimintaa ja sen tekemää ympäristökasvatustyötä.

”Koulussa vietetään tänä lukuvuonna Itämeri-teemavuotta ja lähettilään vierailu antoi sille hyvän startin,” How kertoo.

SavetheC:n ja Luonto-Liiton yhteistyö poiki koululle myös iloisen yllätyksen: koulun ympäristöryhmän oppilaat pääsivät lokakuussa tutustumaan purjehdukseen Team Silja Lehtisen johdolla.

”Oli hienoa, että oppilaat pääsivät mukaan purjehdukselle ja saivat lähituntumaa mereen ammattilaisten johdolla. Positiivinen elämys vahvistaa intoa Itämeren suojelulliseen työhön”, How kiittelee.

Kansainvälinen 1% for the Planet liittää yhteen yrityksiä, jotka haluavat kehittää ympäristövastuullisuutta. Liikkeessä mukana olevat yritykset lahjoittavat prosentin liikevoitostaan hyväntekeväisyyteen kestävää kehitystä ja luonnonsuojelua edistäville yhteisöille.

Antti Etelämäki
SavetheC Oy