Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto saa Luonto- ja ympäristöpalkinnon tänään

Luonto-Liitto saa Luonto- ja ympäristöpalkinnon tänään

LUONTO-LIITOLLE MERKITTÄVÄ KANSAINVÄLINEN TUNNUSTUS LUONNONSUOJELUTYÖSTÄ

Luonto-Liitto tiedottaa 28.10.2003

Pohjoismaiden neuvoston Luonto- ja ympäristöpalkinto Suomeen

Ympäristöjärjestö Luonto-Liitto ry saa tiistaina 28.10. Pohjoismaiden neuvoston Luonto- ja ympäristöpalkinnon. 47 000 euron suuruinen palkinto annetaan nyt ensimmäistä kertaa suomalaiselle ympäristöjärjestölle. Palkinto luovutetaan Pohjoismaiden neuvoston 55. istunnon yhteydessä Norjan parlamentissa Oslossa tiistai-iltana kello 20 Suomen aikaa. Aiheeseen liittyvä tiedotustilaisuus on Norjan parlamentissa samana päivänä klo 11.15 paikallista aikaa (12.15 Suomen aikaa).

Palkinnon myöntämisen kolme perustetta olivat pitkäaikainen työ lasten ja nuorten ympäristökasvatuksen parissa, monipuolinen julkaisutoiminta ja merkittävä työ metsiensuojelun ja metsien kestävän käytön parissa Pohjoismaissa ja lähialueilla.

"Tämä on tervetullut tunnustus Luonto-Liiton pitkäaikaiselle työlle", Luonto-Liiton pääsihteeri Jouni Nissinen iloitsee. "Erityisen innostavaa on, että Luonto-Liiton pitkäaikainen, tarmokas metsiensuojelutyö tulee tunnustetuksi pohjoismaisesti arvokkaana luonnonsuojelutyönä. Suomessahan kaikki eivät ole tätä ymmärtäneet, mitä kuvastaa käynnissä oleva keskustelu metsämielenosoitusten rangaistuskäytännön tiukentamisesta", Nissinen jatkaa.

Palkinnon vastaanottaa Oslossa tiistaina Luonto-Liiton puheenjohtaja Jake Lahti-Olsen. Hänen mielestään Luonto-Liitto on ansainnut nyt jaettavan palkinnon: "Ympäristönsuojelun edistämiseksi on tehtävä työtä samanaikaisesti sekä ylätasolta alaspäin hallinnollisilla määräyksillä ja ohjauksella että ruohonjuuritasolta ylöspäin ympäristökasvatuksen ja -valistuksen avulla. Toista ei voi olla ilman toista. Lyhyen aikavälin ympäristönsuojelu vaatii tiukkaakin ohjausta, mutta ihmisten on myös ymmärrettävä, miksi ympäristönsuojelu ja -säädökset ovat välttämättömiä. Tämän ymmärryksen lisääminen on ympäristökasvatuksen ja -valistuksen tehtävä. Luonto-Liiton vahvuus on juuri siinä, että järjestö toimii niin ruohonjuuritason ympäristökasvatuksen kuin ympäristöpoliittisen vaikuttamisenkin kautta", puheenjohtaja Lahti-Olsen linjaa kiitospuheessaan.

Lisätietoja:

Pohjoismaiden neuvoston sivut

Pääsihteeri Jouni Nissinen, (09) 68 444 234, 040 828 1881, jouni.nissinen(a)luontoliitto.fi

Puheenjohtaja Jake Lahti-Olsen, 040 528 2790 (Norjassa 31.10. asti), puheenjohtaja(a)luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,