Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto onnittelee Mervi Laaksosta tiedonjulkistamisen valtionpalkinnosta

Luonto-Liitto onnittelee Mervi Laaksosta tiedonjulkistamisen valtionpalkinnosta

Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtajana 2005–2007 toimineelle biologi Mervi Laaksoselle on myönnetty tiedonjulkistamisen valtionpalkinto viime vuonna julkaistusta Susi-tietokirjasta.
Luonto-Liitto onnittelee Mervi Laaksosta tiedonjulkistamisen valtionpalkinnosta

Mervi Laaksonen palkintojenjakotilaisuudessa. Kuva: Sami Säynevirta.

Luonto-Liitto tiedottaa 24.9.2014

Mervi Laaksonen itse kokee, että palkinto on tunnustus myös sudensuojelulle. Hän toivoo, että kirja lisää avointa keskustelua.

“Kirjan tärkein tehtävä mielestäni on kannustaa ihmisiä ottamaan itse asiosta selvää. Ihmisten tulisi uskaltaa miettiä omaa suhtaumistaan asiaan ja kysyä, miksi susi herättää itsessä tietynlaisia tunteita.”

Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius pitää Susi-kirjan tuomaa julkisuutta sudensuojelulle positiivisena asiana.

“Mervi Laaksosen saama palkinto on osoitus siitä, että asiallista tietoa sudesta kaivataan Suomessa. Susi-kirja on kattava, tasapainoinen ja taitavasti koostettu teos, joka tarjoaa puolueettomasti vastaukset kaikkiin olennaisimpiin kysymyksiin sudesta sekä biologisena lajina että osana ympäristöpoliittista keskustelua. Mielestämme palkinto meni oikealle henkilölle, kiitos Mervi hienosta työstäsi ja lämpimät onnittelut!”


Susikannan hoitosuunnitelma pitäisi tehdä ympäristöministeriön kanssa

Susi-kirja on hyvin ajankohtainen nyt, kun Suomen susikannan hoitosuunnitelmaa ollaanuudistamassa. Suunnitelmaa on valmisteltu Suomen riistakeskuksen ylläpitämällä keskustelufoorumilla ja työpajoissa ympäri Suomen.

Laaksosen mukaan susikannan hoitosuunnitelmassa pitäisi tehdä yhteistyötä ympäristöministeriön kanssa.

“Vaikka olemmekin menneet askeleen avoimempaan ja demokraattisempaan suuntaan, voi olla, että metsästäjänäkemys on korostunut suunnitelman valmistelussa. Yhteistyö ympäristöministeriön kanssa voisi olla keino siihen, että asiaa käsiteltäisiin molemmista näkökulmista. Tämä voisi olla uuden aikakauden alku susikeskustelussa.”

Susiryhmän puheenjohtaja Tea Tawast painottaa suojelunäkökulman esilläpidon tärkeyttä.

”Sudet elävät Suomessa jatkuvan uhan alla. Jotta kielteiset asenteet eivät täysin hallitsisi keskustelua, suden puolesta on puhuttava jatkossakin. Asiallisen tiedon jakaminen on tässä avainasemassa.”

(Alin kuva: Hannu Huttu kirjasta Susi.)

Lisätietoja: 

Leo Stranius
toiminnanjohtaja, Luonto-Liitto
puh: 040 754 7371
leo.stranius(at)luontoliitto.fi 

Ilkka Hiltunen
susikampanjavastaava, Luonto-Liitto
puh: 044 5166 227
ilkka.hiltunen(at)luontoliitto.fi

www.luontoliitto.fi/susiryhma
www.tjnk.fi/fi/arkisto/tiedonjulkistamisen-valtionpalkinnot-2014-jaettu

 

Tiedote 24.9.2014

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , , ,