Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto muutti bisneshotelliin – mitä ihmettä tapahtuu?

Luonto-Liitto muutti bisneshotelliin – mitä ihmettä tapahtuu?

Luonto-Liitto ryhtyi etsimään uusia toimitiloja keväällä 2021. Järjestössä päädyttiin siihen, että tilojen suurimmat kriteerit koostuvat ekologisuudesta, toiminnallisuudesta sekä hinnasta.

"Kilpailutimme suuren määrän erilaisia toimitiloja. Lopulta valitsimme toimitiloiksemme VALO Hotel & Workin, jossa hotellihuoneet muuttuvat päivisin toimistoiksi. Ratkaisu vähentää rakentamisen tarvetta. Itse asiassa tällaisten rakennusten lisääntyminen mahdollistaisi turhien toimistojen purkamisen ja rakennetun alan vapauttamisen takaisin luonnolle."

"Käymme jatkuvasti itse taisteluita Helsingin vielä rakentamattomien luontoalueiden puolesta ja siksi olemme ylpeitä siitä, että oma toimistomme ei lisää rakentamisen tarvetta. Entä jos kaikki hotellit toimisivat samanlaisella konseptilla? Kuinka paljon voisimmekin säästää luontoa?" pohtii Riku Eskelinen, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja.

Luonto-Liitto on yksi Suomen vanhimpia järjestöjä, jolla on pitkät perinteet lasten- ja nuorten ympäristökasvatuksessa ja luonnonsuojelussa. Toimitilojen valinnassa Luonto-Liitto halusi omalla toiminnallaan näyttää suuntaa vastuullisuuteen liittyvissä valinnoissa. Työtilojen selvityksessä pureuduttiin mm. rakennusten energiatehokkuuteen, yritysten ympäristöpolitiikkaan, luonnon monimuotoisuuteen sekä tilojen käyttöasteeseen.

”On hienoa, että samaan aikaan, kun Luonto-Liitto etsi itselleen sopivia tiloja, me VALOssa olimme pohtineet, miten saada tiloihimme pysyvästi ympäristöjärjestöjä ja ekologisuudesta kiinnostuneita tahoja, jotka tukevat ajatusmalliamme kiinteistöjen matalan käyttöasteen nostamisesta. Luonto-Liiton kanssa teemme nyt näkyvää ja arvokasta yhteistyötä, joka hyödyttää molempien osapuolten lisäksi koko ympäristönsuojelukenttää ja Suomen luontoa. Yhdessä Luonto-Liiton kanssa olemme visioineet ja tuotamme VALOon luontoaiheisia tapahtumia, jotka houkuttelevat paikalle ympäristöalan huippuosaajia ja organisaatioita”, iloitsee VALOn liiketoimintajohtaja Erno Launo.

Vuonna 2022 VALO ja Luonto-Liitto järjestävät:

Luonnonvalo-iltoja

Ensimmäisessä Luonnonvalo-illassa alustajana toimi tieteiskirjailija ja ympäristöaktiivi Risto Isomäki. Illan järjestäjinä toimivat Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen sekä VALO Hotel & Workin Hannu Holma.

Ympäristöteemaisia keskustelutilaisuuksia

Nuorten luontoaiheisten toimintaryhmien kokoontumisia

Kaikki tapahtumat tuotetaan turvallisesti, viimeisimpiä koronaohjeita noudattaen.

Lisätietoja:

Riku Eskelinen, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja
Puh. 050 572 7782

Anna Stenius, Luonto-Liiton viestintäpäällikkö
Puh. 050 4659328

Pauliina Pusa, VALO Hotel & Work markkinointipäällikkö
Puh. 050 5974501

Joel Hirviniemi, VALO Hotel & Work Marketing Content Manager
Puh. 044 0400519

VALO pähkinänkuoressa

VALO on suomalainen innovaatio, joka yhdistää samoihin tiloihin hotellin ja toimiston. Se on työympäristö kaikilla hotellin palveluilla, ja hotelli täynnä coworking-toimiston energiaa. VALO sijaitsee Helsingin Ruskeasuolla kattavien julkisten kulkuyhteyksien varrella ja paikalle pääsee helposti myös keskuspuistoa pitkin polkupyörällä ja kävellen.

valohotel.fi