Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto ja asukkaat tempaisevat Meri-Rastilan metsän puolesta lauantaina – tervetuloa!

Luonto-Liitto ja asukkaat tempaisevat Meri-Rastilan metsän puolesta lauantaina – tervetuloa!

Luonto-Liiton metsäryhmä järjestää yhdessä asukkaiden kanssa lauantaina 23.11. Helsingissä Meri-Rastilan metsässä tapahtuman, jossa kaavoituksen uhkaama metsäalue merkitään maastoon kantaaottavin kyltein ja punakeltaisin nauhoin.
Luonto-Liitto ja asukkaat tempaisevat Meri-Rastilan metsän puolesta lauantaina – tervetuloa!

Kuva: Olli Manninen

Luonto-Liitto tiedottaa 21.11.2013

Meri-Rastilan metsäaluetta uhkaa osayleiskaava, jonka mukaan alueelle rakennettaisiin taloja. Rakennussuunnitelma on herättänyt kiivasta vastustusta, koska kaavoitettava alue on suosittu ulkoilualue ja luonnonsuojelullisesti arvokas. Laaja ja yhtenäinen metsä tarjoaa metroyhteyden ansiosta hengähdyspaikan Rastilaa laajemman alueen asukkaille – myös kasvavalle autottomien kaupunkilaisten joukolle. Alueen koulut ja päiväkodit käyttävät metsää ahkerasti.

"Alueelle on laadittu yhteistyössä asukkaiden kanssa vaihtoehtoinen kaava. Se mahdollistaisi metsän kaavoittamista vastaavan asukasmäärän asuttamisen Rastilan alueelle nykyistä kaupunkirakennetta tiivistämällä", kertoo Luonto-Liiton metsävastaava Lauri Kajander. 

"Arvokas metsäalue olisi siis mahdollista säilyttää, vaikka asuntotavoitteista ei tingittäisi. Lähimetsä on alueen vetovoimatekijä, jonka merkitys vain kasvaa asukkaiden lisääntyessä."

Meri-Rastilan länsirannan osayleiskaavaehdotus hyväksyttiin 5.11. kaupunkisuunnittelulautakunnassa äänin 5-4. Kaupunginhallitus jätti 18.11. kokouksessaan asian pöydälle ja äänestää kaavaehdotuksesta maanantaina 25.11.

 

Mitä: Luonto-Liiton ja asukkaiden tempaus Meri-Rastilan metsän puolesta

Miksi: Meri-Rastilan suosittua metsäaluetta uhkaa osayleiskaava.

Milloin: Lauantaina 23.11.2013 klo 12 alkaen.

Missä: Tapaaminen on kello 12 metsän reunassa Märssykujan kohdalla. 

 

Kaikki Meri-Rastilan metsän kohtalosta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

 

 

 

Linkkejä:

 

- Tapaamispaikka ja kaavoitettava alue kartalla: http://tinyurl.com/tempauksen-kartta

- Metsäblogi "Pelastetaan Meri-Rastilan metsä, kaupunginhallitus!": http://metsablogi.wordpress.com/2013/11/14/pelastetaan-meri-rastilan-metsa-kaupunginhallitus/ 

- Tringan ja Luonto-Liiton suojeluesitys 12.3.2012: http://www.luontoliitto.fi/metsa/ajankohtaista/2013-03-12-meri-rastilan-suojeluesitys 

- Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/527469070682906

 

 

 

Lisätietoja:

 

Lauri Kajander
metsävastaava, Luonto-Liitto,
lauri.kajander(at)luontoliitto.fi
puh. 045 1179 610