Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto Climate Action Networkin jäseneksi

Luonto-Liitto Climate Action Networkin jäseneksi

GLOBAALEILLA VERKOSTOILLA GLOBAALIUHKIA VASTAAN
LUONTO-LIITTO CLIMATE ACTION NETWORKIN JÄSENEKSI

Luonto-Liitto tiedottaa 17.7.2001

Luonto-Liitto on hyväksytty kansalais- ja ympäristöjärjestöjen yhteisen ilmastotoimintaverkoston, Climate Action Networkin (CAN) jäseneksi. CAN:n jäsenenä Luonto-Liitto on yksi lähes kolmestasadasta järjestöstä, jotka ottavat osaa Bonnissa eilen alkaneeseen YK:n kuudenteen ilmastokokoukseen (ns. CoP-6 bis).

Bonnissa läsnä olevien järjestöjen yhtenä päämääränä on painostaa teollistuneet maat jatkamaan ilmastoneuvotteluja vuonna 1997 solmitun Kioton pöytäkirjan pohjalta. Neuvotteluja on jatkettava siitä huolimatta, että Yhdysvaltain vetäytyminen muutti poliittista tilannetta huomattavasti. Ratkaisevassa asemassa Bonnin kokouksessa on Japani, jonka liittyminen ilmastosopimukseen auttaisi sopimuksen voimaantuloa ilman Yhdysvaltoja.

"Teollistuneiden maiden olisi korkea aika aikuistua ja alkaa kantaa vastuuta maapallon ilmaston tilasta", sanoo Luonto-Liiton pääsihteeri Jouni Nissinen. "Maailmanpoliittinen nokkapokka Kioton sopimuksen ympärillä on saatava loppumaan, jotta toimet ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi nytkähtäisivät liikkeelle."

Mikä Climate Action Network?

Vuonna 1989 perustettu CAN on aktiivisella ja asiantuntevalla osallistumisellaan lunastanut paikkansa sateenvarjojärjestönä, jonka kautta eri maiden järjestöt työskentelevät kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa. CAN:llä on lähes 300 jäsenjärjestöä isoista monikansallisista ryhmistä pieniin paikallisiin kehitysmaiden ryhmiin. Sen toimintaa koordinoi seitsemän alueellista toimistoa eri maanosissa. Suomesta CAN:ään kuuluvat Luonto-Liiton lisäksi Greenpeace, Maan ystävät, Natur och Miljö ja Suomen luonnonsuojeluliitto. Lisätietoja CAN:stä saa osoitteesta http://www.climatenetwork.org

Lisätiedot: pääsihteeri Jouni Nissinen, Annankatu 26 A 5. krs, 00100 Helsinki
jouni.nissinen@luontoliitto.fi, (09) 68 444 234, 040 828 1881