Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto aloittaa petoaiheiset kouluvierailut Länsi-Suomessa

Luonto-Liitto aloittaa petoaiheiset kouluvierailut Länsi-Suomessa

Luonto-Liitto järjestää syksyllä 2011 petoaiheisen koulukiertueen Länsi-Suomen yläkouluissa ja lukioissa. Kiertueen tavoitteena on tavoittaa Länsi-Suomen susialueilla asuvia nuoria ja toteuttaa 100 tuntia petoaiheisia oppitunteja alueen kouluissa.

Luonto-Liitto tiedottaa 26.8.2011

Kiertueen taustalla on Suomen susien ahdinko. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan maassamme on enää 135-145 sutta. Länsi-Suomen alueella vaeltelee ainakin yksi susilauma. Erittäin uhanalainen susikanta kärsii salametsästyksestä kaikkialla maassa.

"Tavoitteenamme on tarjota nuorille tietoa susista sekä ajattelun ja pohdinnan välineitä poliittisesti kiistanalaisessa petokysymyksessä", kertoo Luonto-Liiton kouluvierailukoordinaattori Heidi Salonen."Kouluvierailut ovat tärkeitä juuri susialueilla, jotta lapsille ja nuorille voidaan antaa petohysterian vastapainoksi asiatietoa susista ja kannustaa heitä ajattelemaan teemoja monelta kantilta. Itsekin olen petoalueelta kotoisin, ja tiedän miten kiihkeää keskustelu voi olla."

Kouluvierailut ovat länsisuomalaisille kouluille maksuttomia. Niistä saa lisätietoa koordinaattori Heidi Saloselta. Luonto-Liiton susiryhmä kouluttaa kouluvierailijoita Tampereella tänä viikonloppuna perjantaista lauantaihin 26.-27.8.

Susiryhmä on Luonto-Liiton toimintaryhmä, joka pyrkii levittämään tietoa sosiaalisesta ja perhekeskeisestä sudesta, vaikuttamaan asenteisiin sekä vähentämään turhaa pelkoa ja vihaa sutta kohtaa. Ryhmä on osallistunut kotieläimiä suojaavien susiaitojen rakentamiseen ja järjestänyt mm. jälkiretkiä Suomessa ja ulkomailla. Susiryhmä kampanjoi salametsästystä vastaan Salakaadot seis -kampanjallaan.

Lisätietoja:Heidi Salonen
Kouluvierailukoordinaattori
Luonto-Liitto
heidi.salonen[at]luontoliitto.fi
p. 041 703 93 49


Aura Yliselä
Susikampanjavastaava
Luonto-Liitto
aura.ylisela[at]luontoliitto.fi
p. 044 51 66 227

Luonto-Liiton susiryhmä: www.luontoliitto.fi/susiryhma

Salakaadot seis -kampanja: www.salakaadotseis.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,