Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton uusi pääsihteeri aloitti työt

Luonto-Liiton uusi pääsihteeri aloitti työt

LUONTO-LIITON UUSI PÄÄSIHTEERI ALOITTI TYÖT

Luonto-Liitto tiedottaa 3.11.2003

Luonto-Liiton uusi pääsihteeri Lotta Ruokanen (DI, MMM) aloitti kolmivuotisen virkakautensa tänään. Lotta Ruokanen on vahva ympäristöpolitiikan asiantuntija. Hän siirtyi Luonto-Liiton pääsihteeriksi Merentutkimuslaitoksen Algaline-projektin kasviplanktonseurannan projektinjohtajan tehtävistä.

"Toimittuani ympäristöasioiden parissa niin yritysmaailmassa kuin viranomaisenakin olen tullut siihen tulokseen, että järjestötyössä kykenen vaikuttamaan asioihin paremmin kuin muilla sektoreilla," Ruokanen perustelee siirtymistään Luonto-Liiton palvelukseen. Ruokanen on koulutukseltaan puunjalostustekniikan diplomi-insinööri ja maatalous-metsätieteiden maisteri pääaineenaan limnologia. Hän on toiminut Luonto-Liitossa aktiivisesti 90-luvulla sekä liittovaltuustossa että Luonto-Liiton Uudenmaan piirin ja Vantaan luonnonystävät ry:n hallituksissa. Lisäksi Lotalla on järjestökokemusta erilaisista opiskelijajärjestöistä, yliopistohallinnosta ja kamppailulaji taidon parissa myös urheilujärjestöistä.

Perinteisistä ympäristötoiminnan osa-alueista Ruokanen näkisi mielellään Luonto-Liiton ottavan aiempaa enemmän kantaa Itämeren ja monien vesistöjen hälyttävään tilaan metsä- ja suurpetoasioiden lisäksi. "Monet ympäristöjärjestöt ovat huolissaan vesistöjen tilasta ja toimivat Itämeren puolesta. Luonto-Liitto voisi vesikysymyksissä tukeutua luonnonharrastuksesta osaamisensa ammentavaan toimintaan kuten metsäasioissakin", Ruokanen toteaa. "Euroopan Unionin vesipuitedirektiivin toteuttaminen on yksi avoin kysymys, joka tulee vaikuttamaan tähän toimintakenttään", hän jatkaa.

"Perinteisesti Luonto-Liitossa luonnonharrastus ja ympäristönsuojelu ovat tukeneet toisiaan luontevasti. Viime vuosikymmenen uudenlaiset ympäristöongelmat ovat kuitenkin vaatineet yhteiskunnallisempaa vaikuttamista ja ympäristöpolitiikkaa. Kova luonnontieteellinen faktatieto ympäristöstä on edelleen välttämätön työkalu erilaisten linjausten ja kannanottojen perusteluna, koska sitä kuunnellaan yhteiskunnassa", Ruokanen jatkaa. "Tulevaisuudessa on keskityttävä siihen, että Luonto-Liiton ympäristökasvatustyössä aikaansaatu lasten into tutkia ja tarkkailla luontoa jatkuu vanhempanakin. Myös uusien nuorten saaminen mukaan keräämään kokemuksia ja tietoa luonnosta ympäristöpoliittisen toimintansa pohjaksi on tärkeää."

Pääsihteeri Lotta Ruokanen, (09) 68 444 234, lotta.ruokanen(a)luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: