Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton susiryhmä järjestää mielenilmauksen Norjan susien puolesta

Luonto-Liiton susiryhmä järjestää mielenilmauksen Norjan susien puolesta

Luonto-Liiton susiryhmä järjestää perjantaina mielenilmauksen Norjan susien puolesta. Norjalaisen eläinoikeusjärjestö NOAH:n mukaan Norjan sudensuojelualueella elävistä susilaumoista kolme on päätetty ampua tämän ja ensi vuoden aikana.

Norjan ilmasto- ja ympäristöministeriön pitää kuitenkin vielä hyväksyä päätös, jotta jahti voisi joulukuun alussa alkaa. Norjassa elää tällä hetkellä ainoastaan noin 80 sutta.

Useat kansainväliset luonto- ja eläinjärjestöt ovat tuominneet Norjan susijahdin. Luonto-Liiton susiryhmä järjestää solidaarisuusmielenosoituksen Helsingissä perjantaina 25.10. kello 15 Norjan suurlähetystön edessä ja luovuttaa samalla lähetystölle vetoomuksensa Norjan susien puolesta. Norjassa osoitetaan mieltä usealla eri paikkakunnalla suden ja muiden villieläinten puolesta lauantaina 26.10.

”Norjan susipolitiikka on ollut jo pitkään räikeässä ristiriidassa Euroopan luonnonsuojelusopimuksen kanssa. Emme voi hyväksyä, että viranomaiset ampuvat kokonaisia susilaumoja alueilla, jotka on perustettu sudensuojelua varten”, Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mari Nyyssölä-Kiisla sanoo.

”Nyt on käynnissä kuudes sukupuuttoaalto ja lajeja häviää kiihtyvällä tahdilla. Meidän täytyy suojella sutta ja muita luonnonvaraisia eläimiä ennen kuin se on liian myöhäistä”, Luonto-Liiton susikampanjavastaava Francisco Sanchéz Molina painottaa.

 

Lisätiedot:

Francisco Sánchez Molina, susikampanjavastaava, Luonto-Liitto, p. 044 516 6227,
francisco.sanchez@luontoliitto.fi (englanniksi)

Mari Nyyssölä-Kiisla, Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja, p. 045 126 8068, susiryhma@luontoliitto.fi

Helsingin mielenilmaus: www.facebook.com/events/2452100101726326

Norjalaisen eläinoikeusjärjestö NOAH:n tiedoksianto (norjaksi):
https://www.dyrsrettigheter.no/rovdyr/uakseptabelt-vedtak-om-skyting-av-3-ulvefamilier-innenfor-ulvesonen/

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,