Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton suosittu Itämeri-koulukiertue laajenee

Luonto-Liiton suosittu Itämeri-koulukiertue laajenee

Luonto-Liitto tiedottaa 16.2.2009

Luonto-Liitto vastaa Helsingin ja Turun Itämeri-haasteeseen laajentamalla Itämeri-koulukiertuettaan ja tehostamalla ympäristöpoliittista vaikuttamistyötä. Neljättä vuotta jatkunutta koulukiertuetta laajennetaan ja tavoitteena on tänä vuonna 300 tuntia.

Kasvua on kolmannes edellisvuosista. Luonto-Liitto on käynnistänyt koulukiertuetta myös Venäjällä.

- Tarve ympäristönsuojelulle kasvaa vaikka maailmantalous kutistuu. Itämeri-haaste yhdistää aivan uudella tavalla järjestöjen, valtion ja yritysten voimavaroja sekä osaamista elinympäristömme pelastamiseksi. Myös Luonto-Liiton Itämeri-tunneilla suojelua käsitellään uusilla, tavanomaisesta kouluopetuksesta poikkeavilla tavoilla. Rehevöitymistä lähestytään omien kokemusten sekä eläytymisen kautta, minkä vuoksi tunnit ovat hyvin suosittuja, kertoo Itämeri-vapaaehtoisena Luonto-Liitossa toimiva Lari Karreinen.

Kysyntää tunneille oli viime vuonna enemmän kuin mitä tunteja pystyttiin järjestämään. Yhteistyö virvoitusjuomalaitteita valmistavan Soda-Streamin kanssa on mahdollistanut sen, että tunteja voidaan pitää nyt merkittävästi enemmän.

Yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisille oppilaitoksille tarkoitetut Itämeri-tunnit ovat kouluille maksuttomia. Niitä pitävät Luonto-Liiton kouluttamat nuoret opiskelijat.

- Näin iso kiertue ei järjesty pelkästään vapaaehtoisvoimin, mutta Itämeri-haasteen avulla uskomme löytävämme jatkossakin rahoitusta.

Viime syksynä aloitettiin ensimmäiset venäjänkieliset tunnit Pietarissa yhteistyöjärjestön kanssa. Pitkän aikavälin haaveena on laajentaa Itämeri-kiertuetta myös muihin rantavaltioihin.

- Rehevöitymisen vähentämisessä puuttuu samanlainen tahtotila kuin mitä on ilmastonmuutoksen torjunnassa. Luonto-Liitto aikookin tehostaa ympäristöpoliittista vaikuttamista. Seuraavana listalla on lausunto alueellisista vesienhoitosuunnitelmista, joihin keräsimme 500 nuoren kommentteja vesien tilasta. Ympäristökeskukset tosin eivät näitä kommentteja laskeneet mukaan, mutta emme lannistu vaan jatkamme työtä, Karreinen toteaa.

Luonto-Liiton Itämeri-haasteen toimenpideohjelman kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta
www.luontoliitto.fi/itameri

Lari Karreinen, Luonto-Liiton Itämeri-jaosto. p. 0400 487 642, Lari.Karreinen(at)luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,