Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton puheenjohtajana aloitti Mauno Särkkä

Luonto-Liiton puheenjohtajana aloitti Mauno Särkkä

Luonto-Liitto tiedottaa 9.1.2008

Luonto-Liiton puheenjohtajana aloitti vuoden alussa helsinkiläinen Mauno Särkkä. Hän on 26-vuotias ympäristöpolitiikan ja kasvatustieteen opiskelija, ja alun perin kotoisin Jyväskylästä. Luonto-Liitossa hän on toiminut aikaisemmin erityisesti metsiensuojelutyössä.

Uuden puheenjohtajan mielestä Luonto-Liitto on ainutlaatuinen toimija suomalaisten ympäristö- ja nuorisojärjestöjen kentällä:

- Luonto-Liiton toiminnassa yhdistyvät ympäristökasvatus, luonnonharrastus ja ympäristöpoliittinen vaikuttaminen. Kokonaisvaltaisen toimintamme perusta on henkilökohtaisissa luontokokemuksissa. Luonnon kauneudelle ja rikkaudelle herkistyneestä lapsesta voi kasvaa vastuullinen nuori, joka tahtoo suojella elonkehän kokonaisuutta, Särkkä toteaa.

Särkän mukaan globaalissa ympäristökeskustelussa on tärkeää korostaa paikallista näkökulmaa ja konkreettisuutta.

- Luonnon monimuotoisuus eli kaiken elämän edellytys unohtuu liian helposti abstraktilta ja kaukaiselta vaikuttavan ilmastonmuutoksen aikakaudella. Luonto-Liitto toimii jatkossakin ärhäkästi sen puolesta, että avohakkuiden, turpeenoton, uraanikaivosten ja kestämättömien kulutustottumusten aiheuttamat konkreettiset haittavaikutukset luonnolle tiedostetaan. Ongelmat eivät ole vain kaukana tropiikissa, ne ovat läsnä lähimetsässä ja jokaisessa arjen valinnassa.

Luonto-Liitto on vuonna 1943 perustettu valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Mauno Särkkä, puheenjohtaja, puh. 040 726 8424, mauno.sarkka_ät_luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: