Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri: Suomalais-venäläiset nuoret kehittämään Inarin luontomatkailua

Luonto-Liitto tiedottaa 10.8.2009

Joukko suomalaisia ja venäläisiä nuoria kokoontuu tällä viikolla 10.-16.8. leirille Inarin retkeilyalueelle pohtimaan kestävää luontomatkailua ja sen edellytyksiä. Leirin aikana osallistujat suunnittelevat retkeilyalueelle, Otsomotunturin läheisyyteen, elämyksellisen luontopolun, joka esitellään yleisölle perjantaina 14.8. klo 10-12.

– Luontomatkailun edellytyksiä miettiessä on tärkeää ymmärtää, minkälaisia kokemuksia tai elämyksiä ihmiset hakevat. Luontopolun avulla haluamme nostaa esiin hienoja luontokohteita tai mahdollisuuksia pieniin elämyksiin, jotka toivottavasti kiinnostavat myös retkeilijöitä ja saattaisivat muuten jäädä huomiotta, kertoo Luonto-Liiton Venäjä-hankkeen koordinaattori ja leirin järjestäjä Birthe Weijola.

Rovajärven kämpältä alkava polku toteutetaan jättämällä mahdollisimman vähän merkkejä maastoon ja kokoamalla materiaalit verkkoon. Leiriläiset tutustuvat myös Inarin retkeilyalueen luontoarvoihin sekä luontomatkailuun alueella.

– Inarin retkeilyalueella on kaikki edellytykset kasvaa merkittäväksi matkailualueeksi myös paikallisten yrittäjien näkökulmasta. Se sijaitsee lähellä taajamia, palvelujakin on koko ajan runsaammin tarjolla ja upeita luontokohteita riittää. Järjestämällä leirin juuri täällä haluamme muistuttaa myös inarilaisia retkeilyalueen potentiaalista, kertoo leirin suunnittelua tukenut Vesa Luhta Inarin Luonnonystävistä.

“Ecotourism in Northern Boreal Forests” -leiri on osa Luonto-Liiton tänä vuonna alkanutta yhteistyöhanketta, joka keskittyy kestävän luontomatkailun edistämiseen nuorten ja kansalaisjärjestöjen keskuudessa Barentsin alueella. Leirin osallistujat ovat pääosin 18-25 -vuotiaita nuoria ympäristöjärjestötoimijoita Pohjois-Suomesta sekä Murmanskin ja Arkhangelskin alueelta. Leiri järjestetään Euroopan komission Youth in Action -ohjelman tuella.

Leirin avoimien ovien aamupäivänä 14.8. kuullaan näkemyksiä Inarin retkeilyalueen mahdollisuuksista kestävässä luontomatkailussa ja ympäristökasvatuksessa. Tapahtumapaikkana klo 10–11 on Rovajärven kämppä, minkä jälkeen halukkailla on mahdollisuus tutustua omin jaloin uuteen luontopolkuun klo 11–12. Yleisö on myös tervetullut jäämään kämpälle lounaalle klo 12–13. Osallistujille järjestetään tarvittaessa kuljetus Inarista ja takaisin.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Sini Eräjää