Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton pääsihteerinä aloitti Petra Yliportimo

Luonto-Liiton pääsihteerinä aloitti Petra Yliportimo

Luonto-Liitto tiedottaa 3.1.2007

Luonto-Liiton pääsihteerinä aloitti 26-vuotias valtiotieteiden maisteri Petra Yliportimo. Yliportimo on toiminut aikaisemmin muun muassa pääsihteerinä Helsingin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa sekä avustajana Suomen pysyvässä edustustossa YK:ssa. Pääsihteerin toimikausi kestää kolme vuotta.

Luonto-Liiton toimintaperiaatteista uusi pääsihteeri näkee erityisen tärkeänä sen, että nuoret itse toimivat vaikuttajina ja osallistuvat yhteiskunnalliseen toimintaan.
-Luonto-Liitolla on perinteisesti vahva asiantuntemus monilla alueilla. Pääsihteerinä näenkin tärkeänä asiantuntijaroolin esimerkiksi metsä-, suurpeto-, Itämeri-, kulutus- ja ilmastokysymyksissä, ja jatkossakin toiminta painottuu näihin. Ympäristöpoliittisen vaikuttamisen lisäksi ympäristökasvatus sekä luonnonharrastus molemmat tukevat kokonaisvaltaista tapaa Luonto-Liiton tavoitteiden toteuttamiseksi.

Petra Yliportimo korostaa paikallisen ympäristötoiminnan merkitystä.
-Nykyisin julkisessa keskustelussa ovat vahvasti esillä globaalit ympäristöongelmat. Tässä yhteydessä on kuitenkin muistettava paikallisen tason merkitys niin ongelmien syntymisessä kuin ratkaisujen etsimisessä.

Luonto-Liitto on vuonna 1943 perustettu valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

pääsihteeri Petra Yliportimo, (09) 68 444 234

kuuluu seuraaviin kategorioihin: