Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton pääsihteeriksi Leo Stranius

Luonto-Liiton pääsihteeriksi Leo Stranius

Luonto-Liitto tiedottaa 14.9.2009

Luonto-Liiton uudeksi pääsihteeriksi on valittu pitkäaikainen ympäristöjärjestövaikuttaja Leo Stranius. Uusi pääsihteeri tuo Luonto-Liittoon kokemusta ja asiantuntemusta suomalaisesta ympäristöliikkeestä sekä näkemystä ympäristöpoliittisesta vaikuttamistyöstä.

– Nuoret ovat yhä enemmän huolissaan ympäristöongelmista ja ilmastonmuutoksesta. Luonto-Liiton tehtävä on tarjota ympäristönsuojelusta kiinnostuneille lapsille ja nuorille matalan kynnyksen osallistumispaikkoja luonnonharrastamiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyen, Stranius linjaa.

Marraskuun alussa pääsihteerin työt aloittava Stranius toimii parhaillaan Suomen luonnonsuojeluliiton vs. ympäristönsuojelupäällikkönä ja ilmastovastaavana sekä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin puheenjohtajana.

Aiemmin 34-vuotias Stranius on työskennellyt tietoliikennealalla esimiestehtävissä ja ympäristöpäällikkönä. Koulutukseltaan hän on ympäristöpolitiikkaan erikoistunut hallintotieteiden maisteri. Suomalaisessa ympäristöliikkeessä toimimisesta Straniuksella on jo yli vuosikymmenen kokemus.

– Tehtävässä odotan innolla sitä, että pääsen toimimaan lasten ja nuorten kanssa maapallon tulevaisuuden kannalta ratkaisevien luonnonsuojelu- ja ympäristökysymysten edistämiseksi. Luonto-Liitto on perinteisesti ollut napakka yhteiskunnallinen keskustelija. Tätä puolta haluan itse korostaa kaiken sen tärkeän perustyön ohella, jota Luonto-Liitossa päivittäin tehdään, Stranius kertoo.

Luonto-Liitto on vuonna 1943 perustettu valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Leo Stranius
leo.stranius(at)luontoliitto.fi