Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton pääsihteeri vaihtuu

Luonto-Liiton pääsihteeri vaihtuu

LUONTO-LIITON PÄÄSIHTEERI VAIHTUU

Luonto-Liitto tiedottaa 15.4.2003

Luonto-Liiton liittovaltuusto on valinnut Luonto-Liiton uudeksi pääsihteeriksi 28-vuotiaan Lotta Ruokasen (DI, MMM). Virkakausi alkaa 1.11.2003. Siihen saakka tehtäviä hoitaa nykyinen pääsihteeri Jouni Nissinen.

Lotta Ruokanen on vahva ympäristöpolitiikan asiantuntija. Hän siirtyy Luonto-Liiton pääsihteeriksi Merentutkimuslaitoksen Algaline-projektin kasviplanktonseurannan projektinjohtajan tehtävistä.

"Toimittuani ympäristöasioiden parissa niin yritysmaailmassa kuin viranomaisenakin olen tullut siihen tulokseen, että järjestötyössä kykenen vaikuttamaan asioihin paremmin kuin muilla sektoreilla," Ruokanen perustelee siirtymistään Luonto-Liiton palvelukseen. "Luonto-Liiton pääsihteerinä haluan jatkaa järjestön roolin painottamista sekä luonnonharrastus- että ympäristöpoliittisena järjestönä ja huolehtia Luonto-Liiton toimintaedellytyksistä."

Ruokanen on koulutukseltaan puunjalostustekniikan diplomi-insinööri ja maatalous-metsätieteiden maisteri pääaineenaan limnologia. Hän on toiminut Luonto-Liitossa aktiivisesti 90-luvulla sekä liittovaltuustossa että Luonto-Liiton Uudenmaan piirin ja Vantaan luonnonystävät ry:n hallituksissa. Lisäksi Lotalla on järjestökokemusta erilaisista opiskelijajärjestöistä ja yliopistohallinnosta. Vahvuuksikseen Ruokanen mainitsee kamppailulaji taidon pitkäaikaisen harrastuksen tuoman kärsivällisyyden ja itsekurin, jotka varmasti ovat tarpeen myös ympäristökeskustelun myrskyissä.

Lisätiedot: pääsihteeri Jouni Nissinen, Luonto-Liitto ry, Annankatu 26 A 5. krs, 00100 Helsinki, jouni.nissinen(a)luontoliitto.fi, (09) 68 444 234, 040 828 1881
Lotta Ruokanen, lotta.ruokanen(a)fimr.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: