Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton metsäryhmä ja kemiönsaarelaiset vastustavat hakkuita Purunpään alueella

Kulttuuriyhdistys Konstsamfundet on aloittanut avohakkuut omistamallaan Purunpään alueella Kemiönsaarella. Näin on toimittu siitä huolimatta, että yhdistys on viime joulukuussa luvannut selvittää luontoarvot huolellisesti ja jäädyttää hakkuut suunnitelmien uudelleen arvioinnin ja suojelumahdollisuuksien selvittämisen ajaksi.

Purunpään Trollklinten 15.4.2015. Kuva: Luonto-Liiton metsäryhmä

Luonto-Liitto tiedottaa 16.4.2015

Konstsamfundet lupasi myös käydä aktiivista keskustelua ja kuunnella paikallisten ihmisten mielipiteitä metsien käytön suhteen sekä tiedottaa päivitetyistä suunnitelmistaan kevään 2015 aikana, mutta luvattua keskustelua eikä kuulemista ole tapahtunut.

Purunpään alue on maisemallisesti ainutlaatuinen metsäinen ja korkeakallioinen niemi Saaristomeren rannalla. Tällä erityisellä, kaikkiaan noin 350 hehtaarin kokoisella, alueella on monimuotoista ja vaihtelevaa metsä-, suo- ja kallioluontoa.

Luonto-Liitto vaatii, että hakkuista luovutaan välittömästi. Järjestön aktivistit osoittavat maastossa mieltä hakkuita vastaan tänään torstaina.
Lisää tietoa alueesta ja tilanteesta Luonto-Liiton metsäblogissa.

Ville Laitinen
Luonto-Liiton valtuuston puheenjohtaja
puh. 040 770 00 65 (maastossa)

Hanna Savisaari