Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton leirikesä - jo vuodesta 1951

Luonto-Liiton leirikesä - jo vuodesta 1951

Luonto-Liiton leirikesä ­ elämän suurenmoisuutta vuodesta 1951

Luonto-Liitto tiedottaa 23.5.2000

Lasten luontoleireillä retkeillään, seikkaillaan ja uidaan, löydetään, ihmetellään ja tunnelmoidaan. Kesällä 2000 teltta- tai mökkimajoitusta, ystäviä ynnä tietoa ja kokemuksia luonnon merkityksestä on tarjolla Luonto-Liiton 24 lastenleirillä. 7­12 ­vuotiaat leireilevät niin merenrannalla Hangossa, Rymättylässä ja Kotkassa, pääkaupungin kulmilla Nuuksion karunkauniissa maisemissa kuni sisä-Suomessa Hämeessä, Keski-Suomessa, Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Nuorille on kymmenen mahdollisuutta ekologisoitua, imporivoida ja tilataiteilla, luoda, innostua ja möyriä eri puolilla Suomenniemeä. Luonto-Liiton nuortenleireillä 13­17 ­vuotiaat pohtivat maailman menoa sekä tapoja toimia luonnon ja ympäristön hyväksi. Samanhenkisten kesken ehditään myös istua iltaa nuotiolla, viettää rentoa leirielämää uiden ja retkeillen, saunoen ja musisoiden! Hangon Bengtsårin ympäristötaideleirillä tehdään sirkusta ja ympäristötaideteos jätteestä, harrastetaan kurkkulaulua ja taideterapiaa, ynnä muuta. Jonglöörauksen ja tanssin välissä ehditään myös juhlia ja tutkailla syömisrituaaleja. Kesän 2000 uutuutena Nuuksion ja Kolin kansallispuistomaisemissa järjestetään nuorten walk in ­leirit, joille voi tulla mukaan vain yhdeksi päiväksikin. Näistä Kolin walk in on työmyyrille ilmainen talkooleiri, jolla karelianismi jyllää Lakkalan tilalla, kaskiseudun kansallismaisemissa!

Itämerta suomeksi, viroksi, latviaksi ja englanniksi

Karepan pitkät, upeat hiekkarannat odottavat sataakuntaa 12­-17 ­vuotiasta ja ohjaajaa Suomesta, Virosta ja Latviasta tutkimaan Itämerta ja vedenalaista Suomenlahtea! Pohjois-Viroon, 90 km Tallinnasta itään kokoonnutaan elokuun 6.­11. päivä snorklaamaan, tutkimaan hylkeitä ja keskustelemaan Itämeren ympäristöongelmista. Leirillä voi myös osallistua roolipeliin ja muihin seikkailullisiin ohjelmanumeroihin sekä tavoitella kultaa ja kunniaa omissa olympialaisissa. Karepan leirillä puhutaan leiriläisten äidinkieliä, tarvittaessa asioita selvitellään lisäksi englanniksi.

Suomesta rientoa ovat järjestämässä Luonto-Liitto ja Helsingin Ympäristökeskus. Itämeri -leiri on osa ympäristökeskuksen ¹Sama meri kaikissa meissä¹ ­projektia, joka kuuluu Helsingin kulttuurivuoden ohjelmaan ­ Helsinki kun on vuonna 2000 yksi Euroopan kulttuuripääkaupungeista.

Tervetuloa etsiväsiilin matkaan, leireille ja leireistä kertomaan! Toimittajat saavat lisätietoja leireistä Luonto-Liiton keskustoimistolta, p. 09 - 6844420 tai sähköpostitse info@luontoliitto.fi. Päivitetyn leirilistan, johon on merkitty täynnä olevat leirit, löydät internetistä osoitteesta: www.luontoliitto.fi/leirit. Kesää, kärpäsiä ja kukoistusta!

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,