Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton lapsenmieliset pähkäilevät veden ihmeitä Vainupäivillä 6.5.

Luonto-Liiton lapsenmieliset pähkäilevät veden ihmeitä Vainupäivillä 6.5.

Mistä aineesta 99 % on maapallolla merissä? - Luonto-Liiton lapsenmieliset pähkäilevät veden ihmeitä Vainupäivillä 6.5.2000

Luonto-Liitto tiedottaa 7.4.2000

Miksi peruna kelluu Kuolleessa meressä, vaan ei Suomenlahdella? Onko veden alla elämää? Näitä ja muita vetisiä ihmeitä ja kummia pohditaan porukalla lauantaina 6.5. Harakan saarella ja Kaivopuistossa Helsingissä. Luonto-Liitto on valtakunnallinen lasten ja nuorten ympäristöjärjestö ja Vainupäivät sen suurin yksittäinen lastentapahtuma, joka kokoaa kaupunkivaellukselle 100-200 lasta ohjaajineen - luontokerhoja, ympäristöetsiviä ja koululuokkia.

Vainupäivien lähdössä outo ulkoavaruuden alien pyytää lapsia avukseen selvittämään, mitä tämä outo, sinervä aine on, ja missä kaikkialla se vaikuttaa ja tulee vastaan. Yhdeksällä rastilla tutkaillaan vaikkapa vettä ihmisessä, järven ja meren eroja, sateentekoa, veden kulutusta ja käyttöä, kamelin ja kaktuksen sopeutumia veden vähäisyyteen sekä veden ravintoketjuja.

Harakan saarella vettä on sekä ympärillä että kesällä tulevassa mytologianäyttelyssä. Wellamo ja Ahti kumppaneineen suovat vainupäiväläisille maistiaisia mm. vedenalaisten maailmojen kuvista ja äänistä.

Kaivopuistossa tähtitorni on oiva koti alienille, ja saattavatpa ohikulkijat päästä vastaamaan vainupäiväläisten tiukkoihin vesihaastatteluihin. Rannalla liikkuu myös tuoksucoctaileja kohottelevia kevään aistijoita!

Luonto-Liitto toivottaa tidotusvälineet tervetulleeksi jakamaan kanssamme keväisen päivän (kello 10-16) ja veden ihmeet sekä tekemään vesi-ihmeis-ihmettelyllisiä juttuja!

Lisätietoja:

Sirpa Nieminen, Luonto-Liiton tiedottaja p. 09 - 68 444241, sini@siili.sll.fi
Maarit Järvilehto, pääkaupunkiseudun kerhosihteeri, p. 09 - 68444215, mjlehto@siili.sll.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,