Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton johtoon pitkän linjan ympäristöaktivisti Riku Eskelinen

Luonto-Liiton johtoon pitkän linjan ympäristöaktivisti Riku Eskelinen

Luonto-Liiton toiminnanjohtajaksi on valittu Riku Eskelinen. Uudella johtajalla on vahva kokemus ilmastokriisin ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvien ongelmien ratkaisusta.

Uusi toiminnanjohtaja Riku Eskelinen on ympäristöpoliittisen vaikuttamisen konkari, jolla on pitkä alan työhistoria mm. Ekokompassin toimitusjohtajanaSuomen luonnonsuojeluliiton kehityspäällikkönä, WWF:llä sekä ympäristöministerin erityisavustajana. 

Eskelinen on ollut vaikuttamassa luonnonsuojelun ja ympäristötyön koko kirjoon metsiensuojelusta luontokasvatukseen, vieraslajeista vaelluskaloihin ja soiden ennallistamisesta saimaannorppiin. 

Eskelisen kunnianhimoinen tavoite on saada Luonto-Liitto ja sen nuoret aktiivit ympäristövaikuttamisen eturiveihin sen kaikilla osa-alueilla: 

”Ympäristöjärjestönä tulemme toimimaan niin, että saamme konkreettisia muutoksia aikaan maailmassa. Pelkkä puhe on turhaa, jollei se johda muutoksiin. Luonto-Liitto on kanava nuorille, jotka kokevat luonnon monimuotoisuuden elvyttämisen ja ilmastokriisin torjunnan tärkeäksi tehtäväksi. 

Suuren osan lapsuudestaan maaseudulla asuneelle Eskeliselle luonto on kaikki kaikessa. Hän pyöräilee, ui ja liikkuu luonnossa monin tavoin.  

"Vähän ennen kouluikää muutimme perheeni kanssa Jyväskylästä Kyyjärven Hokkasenahon kylälle, josta lähikauppaan oli matkaa viisi kilometriä ja lähimpään isompaan kaupunkiin yli 100 kilometriä. Kylä oli muutaman kymmenen ihmisen lisäksi kurkien, kuovien, metsojen, karhujen ja jopa susien kotiseutua. Lempimaisemaani ovat edelleen keskisuomalaiset järvimaisemat, suot ja mäntyiset harjut. " 

Eskeliselle tärkeintä työssä on nähdä konkreettisia tuloksia:

”Ympäristöjärjestö on ihanteellinen paikka tehdä töitä. Olemme maailmanlaajuisen muutoksen keskipisteessä. Täältä käsin voimme muuttaa maailmaa ihan konkreettisesti, kunhan teemme asioita viisaasti ja toisiamme tukien. Nuorten globaali liikehdintä on avannut ympäristöliikkeelle uuden mahdollisuuden. Luonnonsuojelusta voi vihdoin tulla kokonaisten sukupolvien yhteinen tehtävä ja toivon tuoja”. 

 

Lisätietoja:

Riku Eskelinen, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja
riku.eskelinen@luontoliitto.fi
Tel. 0505727782

Anna Stenius, Luonto-Liiton viestintäpäällikkö
anna.stenius@luontoliitto.fi
Tel. 0504659328