Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton Itämeri-tunnit käynnistyvät - yli 5000 nuorta jo tavoitettu

Luonto-Liiton Itämeri-tunnit käynnistyvät - yli 5000 nuorta jo tavoitettu

Luonto-Liitto tiedottaa 18.9.2008

Luonto-Liiton Itämeri-lähettiläät lähtevät jälleen vierailemaan kouluihin. Itämeri-kiertue aloitettiin vuonna 2006, ja sen aikana on kerrottu ja keskusteltu jo 5000 nuoren kanssa Itämerestä, sen luonnosta ja ihmisen vaikutuksista meriympäristön tilaan. Yläkoulut ja lukiot ovat ottaneet lähettilästoiminnan innolla vastaan, sillä nuoret Itämeri-lähettiläät osaavat esittää asiat koululaisia puhuttavasti.

Lähettilästunnin tarkoituksena on auttaa nuoria havaitsemaan omia vaikuttamismahdollisuuksiaan Itämeren tilaan.

- Oppilaat arvostavat sitä, että pääsevät keskustelemaan Itämeren suojelusta lähettiläiden kanssa. He ovat Luonto-Liiton kouluttamia Itämeren tilasta huolestuneita nuoria, usein itsekin opiskelijoita, kertoo Itämeri-koordinaattori Anna Kuhmonen.

Opettajat voivat tilata maksuttomia Itämeri-tunteja luokilleen. Kiertue on keskittynyt tänä vuonna Turun ja Tampereen seuduille sekä pääkaupunkiseudulle. Uudet koulut ovat tervetulleita mukaan ja tilaamaan lähettilään vierailulle. Myös uusia lähettiläitä koulutetaan vuosittain.

- Omat kokemukseni ja Luonto-Liitossa tehty selvitys vahvistavat, että Itämeri-tuntien jälkeen oppilaat alkavat miettiä toimintaansa ja huomioida valinnoissaan Itämeren suojelun, kertoo Itämeri-lähettiläs Riikka Henttonen.

Lähettiläsmateriaali on käännetty jo aiemmin Natur och Miljö -järjestön kanssa ruotsiksi. Tänä vuonna kiertue ulotetaan Suomen lisäksi myös Pietariin ja Leningradin alueelle yhdessä paikallisen ympäristöjärjestön Friends of the Balticin kanssa. Sen lisäksi toiminta haluttaisiin laajentaa koko Suomen alueelle.

Syksyn lähettiläskoulutukset järjestetään Helsingissä ja Turussa. Toimittajilla on mahdollisuus tulla haastattelemaan lähettiläitä iltakoulutuksiin 24.9. Helsingissä ja 1.10. Turussa.

Itämeri-lähettilästilaukset:

Lisätietoja Itämeri-lähettilästunneista ja -koulutuksista:

Anna Kuhmonen, Itämeri-koordinaattori, Luonto-Liitto, anna.kuhmonen_ät_luontoliitto.fi, puh. 044 589 6877

Riikka Henttonen, Itämeri-lähettiläs, Luonto-Liitto, riikka.henttonen_ät_helsinki.fi, puh. 050 466 1053

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,