Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton Itämeri-näyttely aukeaa Kaisaniemen metroasemalla 5.6.

Luonto-Liiton Itämeri-näyttely aukeaa Kaisaniemen metroasemalla 5.6.

Luonto-Liitto tiedottaa 3.6.2008

Luonto-Liiton Itämeri-ryhmä avaa Pisara meressä! –näyttelyn maailman ympäristöpäivänä 5.6. Kaisaniemen metroasemalla. Se koostuu nuorten kannanotoista puhtaamman Itämeren puolesta. Näyttelyn avaa kello 16 kansanedustaja Kimmo Tiilikainen.

"Näyttelyn tekoon osallistuneilla nuorilla on vahva näkemys Itämeren hyvästä tilasta ja halua myös vaikuttaa siihen omilla valinnoillaan. Haluamme rohkaista ihmisiä ympäristöystävällisillä valinnoillaan vähentämään Itämeren ravinnekuormitusta", kertoo Luonto-Liiton Itämeri-ryhmän puheenjohtaja Anna Kuhmonen.

Työt on kerätty kolmesta lähteestä. Suurin osa on Luonto-Liiton Itämeri-koulukiertueelta 2006-2008, jonka aikana on kerrottu Itämeren suojelusta yli 5500 koululaiselle. Lisäksi töitä on kansainväliseltä Itämeri-leiriltä vuodelta 2005, jolle osallistui suomalaisia, virolaisia ja venäläisiä nuoria. Näyttelyn valokuvat ovat ottaneet Luonto-Liiton Itämeri-aktiivit.

"Nuoret ovat töissään nostaneet esiin muun muassa luomuviljelyn, energian säästämisen ja kevyen liikenteen suosimisen keinoina suojella Itämerta. Lisäksi huoli meren tilasta ja sen seurauksista näkyy useassa työssä", Kuhmonen tiivistää.

Näyttely on nähtävillä Kaisaniemen metroasemalla koko kesäkuun, ja sen jälkeen se kiertää Halikonlahden Green Art -tapahtumaan. Näyttelytöitä on nähtävillä lisäksi Luonto-Liiton verkkosivuilla, jossa voi myös pelata Pimp da Itämeri –suojelupeliä.

Anna Kuhmonen, Luonto-Liiton Itämeri-ryhmän puheenjohtaja, 050 534 9362
Lari Karreinen, Luonto-Liiton hallituksen jäsen, 0400 487 642