Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton Ina Rosberg edustaa Linnassa sukunsa perintömekossa

Luonto-Liiton Ina Rosberg edustaa Linnassa sukunsa perintömekossa

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle kutsun saanut Luonto-Liiton puheenjohtaja Ina Rosberg, 26, iloitsee, että luontojärjestöjen edustajia on kutsuttu tänä vuonna runsain joukoin presidentinlinnaan. Ympäristöteema on muutenkin mukana juhlissa vahvasti.
Luonto-Liiton Ina Rosberg edustaa Linnassa sukunsa perintömekossa

Kuva: Viivi Kivelä

– Kiitos siitä, että presidenttipari ottaa näkyvästi esille ympäristönäkökulman. Suomalaista luontoa on syytä juhlistaa siinä missä itsenäisyyttäkin. Samalla tämä on kunnianosoitus tekemästämme työstä, Ina Rosberg kiittää.

Rosberg osallistuu juhliin kierrätyspuvussa: isoisotätinsä 60-luvulta peräisin olevassa moiré-mekossa, joka on kulkenut suvussa. Mittatilaustyönä tehty mustakultainen mekko alkuperäisine asusteineen pääsee nyt linnassa arvoiseensa käyttöön, ja Rosbergin muu juhlatyyli rakennetaan mekon ympärille.

Luonto-Liitto on luonnonharrastukseen ja ympäristökasvatukseen keskittyvä ympäristöjärjestö, joka täytti tänä syksynä 75 vuotta. Vuonna 1943 perustettu Luonto-Liitto on ollut alusta asti lasten ja nuorten oma järjestö, jonka toiminnasta päättävät nuoret itse. Ina Rosberg on ollut järjestön toiminnassa mukana teini-ikäisestä asti. Hallituksen puheenjohtajana hän jatkaa myös vuonna 2019.

– Arvokkainta, mitä Luonto-Liitto voi lapsille ja nuorille tarjota ovat luontoelämykset, jotka jättävät pysyvän jäljen lasten elämään. Samalla on tärkeää pitää huolta, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia suomalaisesta luonnosta, Rosberg sanoo.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Ina Rosberg, Luonto-Liiton hallituksen puheenjohtaja
ina.rosberg(at)luontoliitto.fi