Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton ilmastokampanja starttaa perjantaina

Luonto-Liiton ilmastokampanja starttaa perjantaina

Kampanjan avajaiset järjestetään juuri ennen Ilmatieteen laitoksen tiedotustilaisuutta, joka koskee hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n uutta ilmastoraporttia.
Luonto-Liiton ilmastokampanja starttaa perjantaina

Kuva: Hanna Heikkilä

Luonto-Liitto tiedottaa 26.9.2013

Luonto-Liiton uusi Ilmastolupaus-kampanja käynnistyy perjantaina 27.9.2013 avajais- ja lehdistötilaisuudella Helsingissä. Tapahtuman kunniavieraana ja kampanjan avaajana on rouva presidentti Tarja Halonen.

Luonto-Liiton kampanjan taustalla tieto jatkuvasti kiihtyvästä ilmastonmuutoksesta, jota nykyiset poliittiset toimenpiteet eivät pysty ratkaisemaan. Kampanjalla halutaan valaa luottamusta siihen, että avain liian rajun muutoksen torjumiseen on vielä meidän käsissämme.

"Ilmastonmuutoksen ennustetaan edelleen kiihtyvän vuosisadan loppupuolella. Muutokset tekisivät maailman täysin toisenlaiseksi tällä hetkellä lapsuuttaan ja nuoruuttaan eläville - puhumattakaan heidän lapsistaan ja lapsenlapsistaan", sanoo Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö Malva Green

Ellei hiilipäästöjä saada nopeasti kuriin, maapallon keskilämpötila nousee yli kahden asteen riskirajan jo nykyisten lasten ja nuorten elämän aikana.

"Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät paitsi luonnossa, myös monin tavoin yhteiskunnissa eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi tiheästi asutut rannikkoseudut jäävät veden alle, kun meren pinta nousee. Odotettavissa on myös ilmastopakolaisuutta, kun viljely ja ruokahuolto vaarantuvat entisestään alueilla, joilla jo nyt on vaikeuksia tuottaa riittävästi hyvälaatuista ravintoa", sanoo Luonto-Liiton puheenjohtaja Pia Pässilä

Nuorten ja lasten vaikutusmahdollisuudet ilmastonmuutokseen ovat vähäiset. Kampanjassa nuoret haastavatkin aikuiset tekemään vaikuttavia ja tehokkaita ilmastolupauksia omassa arjessa.

Vaikka kuluttajien valinnoilla on väliä ilmastonmuutoksen hillinnässä, myös laajempia muutoksia tarvitaan, jotta vähähiilinen elämä olisi mahdollista. Kunnissa tehdään merkittäviä päätöksiä, jotka vaikuttavat siihen, minkälaiseksi asukkaan hiilijalanjälki muodostuu. Kampanjan verkkosivujen kautta voi tehdä kuntalaisaloitteen napakasta päästövähennystavoitteesta ja samalla edistää keskustelua kunnan ilmastotyön tärkeydestä. 

Lisätietoja: 

Malva Green 
ympäristökasvatuspäällikkö, Luonto-Liitto 
(kysymykset ilmastokampanjasta) 
puh. 044 045 8898 
malva.green(at)luontoliitto.fi 

Pia Pässilä 
puheenjohtaja, Luonto-Liitto 
(Luonto-Liiton ilmastopolitiikka) 
puh. 040 743 0624 
pia.passila(at)luontoliitto.fi 

www.ilmastoasenne.fi (sivusto julkaistaan 27.9.) 
www.luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,