Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton hallituksen puheenjohtajaksi Varpu Sairinen

Luonto-Liiton hallituksen puheenjohtajaksi Varpu Sairinen

Luonto-Liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu sosiaalimaantieteen maisteri Varpu Sairinen Hyvinkäältä.

Varpu Sairinen kokee olleensa luontoliittolainen jo 7-vuotiaasta, jolloin hän lähti ensimmäiselle leirilleen Bengtsårin saarelle.

"Äitini kertoo edelleenkin tarinaa siitä kun hän tuli hakemaan minua Benkun bussilta ja bussista astui hieman mutainen tyttö silmät loistaen; "Äiti, luontoleirillä oli ihanaa!""

90-luvulla ”Benkun kasvatti” toimi Luonto-Liiton moninaisissa luottamustehtävissä, esimerkiksi Uudenmaan piirin hallituksessa, Luonto-Liiton hallituksessa ja liittovaltuustossa, sekä metsäryhmän aktiivina. Varpun ympäristöjärjestöura on kattanut niin Suomen järjestökentän kuin Alankomaatkin, missä Varpu työskenteli kahdeksan vuoden ajan Alankomaiden Maan Ystävissä. Kolme vuotta sitten Varpu palasi Suomeen koordinoimaan ympäristöjärjestöjen ilmastovaalikampanjaa. Viimeiset vuodet Varpu on toiminut Greenpeacen vapaaehtoiskoordinaattorina.

" Luonto-Liitto on säilynyt minulle aina tärkeimpänä henkisenä kotina, vaikka olenkin toiminut niin vaihtoehtoliikkeissä, Maan Ystävissä kuin Greenpeacessakin. On mahtavaa päästä luotsaamaan Luonto-Liittoa hallituksesta käsin yhdessä vahvan hallitustiimin kanssa.”

Ilmastoasiat ovat olleet Varpun sydäntä lähellä jo hyvin nuoresta saakka:

”Tämänhetkisen ilmastokriisin aikana Luonto-Liitolla on selkeä rooli Suomen ympäristöjärjestökentässä lasten- ja nuorten ympäristöjärjestönä, jossa tulevaisuuden vaikuttajat oppivat luonnosta, sekä omista vaikuttamismahdollisuuksistaan."

Varpulla on laaja yli 25 vuoden kokemus ympäristöaktivismista ja poliittisesta vaikuttamisesta ja hän toivookin voivansa tuoda omaa osaamistaan takaisin Luonto-Liittoon:

"Luonto-Liittolaisuus toimi minulle 90-luvulla ponnistuslautana yleisempään ympäristötietoisuuteen ja aktiivisuuteen oman ympäristaktivismiin. Toivon että hallituksesta käsin voin vastavuoroisesti tarjota Luonto-Liitolle ja Luonto-Liiton aktiiveille omaa osaamistani ympäristövaikuttamisen ympäriltä!"

Puheenjohtajan lisäksi valtuusto valitsi muiksi hallituksen jäseniksi vuodelle 2022 seuraavat henkilöt:

Nadja Uusiperhe, Helsinki

Heta Kopra, Jyväskylä

Kalle Ristikartano, Mikkeli

Petri Kuustie, Jyväskylä

Aamu Saari, Vaasa

Miihkali Härkönen, Helsinki

Luonto-Liiton liittovaltuusto on järjestön ylintä valtaa käyttävä elin, joka linjaa järjestön toiminnan painopisteet. Valtuustossa on jäseniä Luonto-Liiton piireistä ja toimintaryhmistä ympäri maan. Valtuusto valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.