Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liiton elokuvakiertue pureutuu metsien häviämiseen

Luonto-Liiton elokuvakiertue pureutuu metsien häviämiseen

Luonto-Liiton Hävitetty metsä -elokuvakiertue käynnistyy tänään. Kevään aikana kiertue saavuttaa noin kymmenen paikkakuntaa eri puolilla Suomea. Ensimmäiseksi kiertue vierailee Forssassa.

Luonto-Liitto tiedottaa 24.2.2010

Elokuvissa 2000-luvun dokumentaristit ottavat kantaa metsiensuojelun tarpeeseen. Kiertueella nähtävät elokuvat käsittelevät ihmisen eloa metsässä ja metsän kanssa; metsän sellaisia merkityksiä, jotka eivät mahdu yksitoikkoisiin talousmetsiin.

- Suomalainen metsä- ja suoluonto on mullistettu täydellisesti palvelemaan metsäteollisuuden tarpeita. Se vaikuttaa ratkaisevasti elämäntapaamme ja rajoittaa ihmisten mahdollisuuksia nauttia luonnosta. Tällaisesta tragediasta ei voi vaieta, kommentoivat Sateenkaaren pää -elokuvan tekijät Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo.

- Metsien kohtelusta käytävä keskustelu ei todellakaan ole vain biologien ja metsäteollisuuden asia. Haluamme päästää ja haastaa muutkin mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, sanoo Emilia Pippola Luonto-Liiton metsäryhmästä.

Elokuvakiertue on myös oivallinen tilaisuus nähdä vähäiselle levitykselle jääneet elokuvahelmet. Esimerkiksi ulkomaiden elokuvafestivaaleilla kiertänyt Viimeinen joiku ei ole päässyt Suomessa tv-levitykseen.

Emilia Pippola, kiertuekoordinaattori, Luonto-Liiton metsäryhmä
050 540 2551, epippola(at)paju.oulu.fi

Ritva Kovalainen
040 547 8464, ritva.kovalainen(at)sci.fi

Sanni Seppo
0500 185 609, sanni.seppo(at)kolumbus.fi

Tilaisuudessa esitettävät dokumenttielokuvat:

1. Kari Kemppainen (2004): Luonto ei tunne rajoja, 50 min.
Ennen oli metsät ja karhut jumalia, vaan ei enää. Dokumentissa seurataan niitä muutoksia, joita ihmisen ja luonnon suhteessa on tapahtunut Venäjän ja Suomen rajamailla.

2. Hannu Hyvönen (2008): Viimeinen joiku Saamenmaan metsissä, 58 min.
Muistatko, kun Greenpeace pystytti leirinsä Inariin kevättalvella 2005 ja sai kimppuunsa Antiterror Infocenterin? Vaikka YK vaati saamelaisten poronhoidon turvaamista ja aarniometsien hakkuiden pysäyttämistä, jatkoi Suomen valtio kiistametsien kaatamista. Dokumentti seuraa kiistan vaiheita, mutta etsii myös ratkaisuvaihtoehtoja.

3. Ritva Kovalainen & Sanni Seppo (2007): Sateenkaaren pää, 16 min.
Mikä saa suomalaisen miehen itkemään? Ilomantsin saloilla kasvaneet muistelevat lapsuutensa laajoja metsäalueita ja kertovat tunnoistaan tehometsätalouden runtelemassa maisemassa. Tästä tuskasta ei saanut puhua.

Tarkemmat esittelyt Luonto-Liiton metsäryhmän kotisivuilla http://www.luontoliitto.fi/metsa

Tiedossa olevat näytökset

Ke 24.2. klo 18 Forssa Elävienkuvien teatteri (Keskuskatu 1)

Ke 3.3. klo 18 Joensuu Väen talo (Jokikatu 8)

To 18.3. klo 19 Turku Kirjakahvila (Vanha Suurtori 3)

vko 12 Mikkeli Kaupunginkirjasto (Raatihuoneenkatu 6), tarkka aika selviää myöhemmin.

To 8.4. klo 18 Oulu Elokuvateatteri Studio (Kultturitalo Valve, Hallituskatu 7)

24.-25.4. Helsinki Suomen sosiaalifoorumi (Arbis, Dagmarinkatu 3), tarkka aika selviää myöhemmin.

Lisää näytöksiä luvassa mm. Mikkelissä, Tampereella, Jyväskylässä, Porvoossa ja Hyrynsalmella. Ajankohdat ja paikat ilmoitetaan Luonto-Liiton metsäryhmän kotisivuilla osoitteessa http://www.luontoliitto.fi/metsa

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , ,