Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitolle kainuulainen metsävastaava

Luonto-Liitolle kainuulainen metsävastaava

Luonto-Liitto tiedottaa 12.1.2007

Luonto-Liiton metsävastaavaksi vuodelle 2007 on valittu valtiotieteiden ylioppilas Risto Mustonen. Mustonen on kotoisin Kajaanista ja ammattikoulutukseltaan puutarhuri. Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtajana toimii eduskunta-avustaja ja toimittajaopiskelija Annina Käppi.

Luonto-Liiton metsiensuojelutoiminnan painopiste on tänä vuonna Etelä-Suomessa, mutta myös pohjoisempien metsien tilanteeseen kiinnitetään huomiota.

Suomen metsäluonto on tällä hetkellä kovemman käyttöpaineen alla kuin aikoihin. Etelä-Suomessa metsien virkistyskäytön ja luonnonsuojelun kannalta tärkeisiin metsiin suunnitellaan hakkuita, niin valtion kuin metsäyhtiöidenkin mailla. Metsä-Lapissa avohakataan valtion omistamia, koko maailmassa yhä vähäisemmiksi käyviä luonnonmetsiä.

-Etelä-Suomeen tarvitaan metsiensuojeluohjelma ja sille riittävä rahoitus. Suomi on kansainvälisesti sitoutunut pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen kaikin käytettävissä olevin keinoin. Keinoja tähän on kyllä olemassa, mutta niitä ei käytetä, sanoo Mustonen.
-Kuukkelimetsien hakkuut Etelä-Suomessa ovat konkreettinen esimerkki siitä, miten piittaamattomasti Suomi kohtelee uhanalaisia lajeja ja niiden elinympäristöjä.

Valtion liikelaitos Metsähallituksen toiminta aiheuttaa ongelmia metsäluonnolle koko Suomessa. Ensi vuoden budjetti nostaa entisestään Metsähallituksen tulos- ja tuloutustavoitteita.
-Metsähallituksen kova tulostavoite lisää hakkuupaineita luonnonsuojelullisesti arvokkaissa metsissä. Tulostavoite tulee pudottaa ekologisesti kestävälle tasolle, esittää Käppi.

Luonto-Liitto ja sen metsäryhmä toimivat kansallisesti ja kansainvälisesti metsien ja luonnonsuojelun puolesta. Järjestön tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Lisätietoja:

Metsävastaava Risto Mustonen, p. 0400 687 856,