Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonnonsuojelijat puolustavat Liperinsuon metsiä

Luonnonsuojelijat puolustavat Liperinsuon metsiä

Luonnonsuojelijat ryhtyivät tänä aamuna puolustamaan Puolangan Liperinsuon metsiä hakkuilta.

Luonto-Liitto tiedottaa 8.2.2008

Useat ympäristöjärjestöt vetosivat alkuviikolla Metsähallitukseen, jotta se lopettaisi hakkuut luonnonsuojelullisesti arvokkaassa Liperinsuon valtionmetsässä. Koska hakkuut vetoomuksesta huolimatta jatkuivat, ryhmä luonnonsuojelijoita aloitti tänään protestoinnin paikan päällä.

Viime vuonna luontojärjestöt esittivät Liperinsuolle perustettavaksi parin tuhannen hehtaarin suuruista metsien- ja soidensuojelualuetta. Metsähallitus perusti kuitenkin omalla päätöksellään alueelle pienemmän ympäristöarvometsän, jossa aloitettiin alkuviikosta sadan hehtaarin suuruiset avohakkuut.

Puolangan Liperinsuo kuuluu Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelman (METSO II) alueeseen. Liperinsuo on METSO-alueella arvokas vanhojen metsien ja luonnontilaisten soiden muodostama erämainen kokonaisuus, joka on myös maisemaltaan hieno.

-Kohde on aivan ykkössijalla Pohjois-Pohjanmaalla, kun METSO II –ohjelmaa aletaan toteuttaa tänä vuonna. Hakkuiden ajankohtaa voi pitää erityisen harkitsemattomana, koska uusi ohjelma on tuomassa lisää suojeluvelvoitteita myös valtionmaille, toteaa puheenjohtaja Mauno Särkkä Luonto-Liiton metsäryhmästä.

Etelä-Suomessa on tämän talven aikana hakattu useita valtion omistamia arvokkaita metsäkohteita muun muassa Pieksämäen Kivimäensalossa sekä Ruoveden Kolmikouran aarnialueen läheisyydessä.

- Metsähallitus toimii vastuuttomasti hakatessaan arvokkaita metsiä samaan aikaan, kun niiden suojelun pitäisi olla toden teolla alkamassa. METSO-alueen valtionmailla on kymmeniä tuhansia hehtaareja monimuotoisuuden ja virkistyskäytön kannalta arvokkaita metsiä, jotka tulisi pikaisesti rauhoittaa hakkuilta, vaatii Luonto-Liiton metsävastaava Risto Mustonen.

 

LISÄTIEDOT:

 

Mauno Särkkä, Luonto-Liiton metsäryhmän pj. 040 726 8424 (maastossa)

Teppo Rämä, Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri 040 573 637 6 (maastossa)

Risto Mustonen, metsävastaava, Luonto-Liitto 0400 687 856

 

Kuvia Liperinsuolta:

http://www.luontoliitto.fi/metsa

http://www.flickr.com/photos/greenpeacefinland/sets/72157603865323080/

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,