Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonnonsuojelijat inventoivat Metsähallituksen hakkuualuetta Lopella

Luonnonsuojelijat inventoivat Metsähallituksen hakkuualuetta Lopella

LUONNONSUOJELIJAT INVENTOIVAT METSÄHALLITUKSEN HAKKUUALUETTA LOPELLA

Luonto-Liitto tiedottaa 12.10.2002

Joukko Luonto-Liiton metsäaktivisteja saapui tänä aamuna Lopen Keihäsjärven hakkuualueelle. Luonnonsuojelijat inventoivat luontoarvoja alueella, jonka avohakkuut Metsähallitus on aloittanut aiemmin tällä viikolla. Tällä hetkellä hakkuut ovat pysähdyksissä.

Keihäsjärven valtionpalsta on monipuolinen metsäkokonaisuus, josta olisi erinomainen mahdollisuus muodostaa noin viidensadan hehtaarin laajuinen suojelualue parantamaan Etelä-Suomen kehnoa metsiensuojelutilannetta. Palsta liittyy suoraan Keihässuon Natura 2000-alueeseen, joka lisää alueen suojeluarvoa. Lähellä on myös Karkkilan Vaskijärven arvokas vanhojen metsien suojelualue, jonka läheisyyteen olisi ekologisesti järkevää perustaa lisää suojelualueita.

Greenpeace on ehdottanut suojelualueen perustamista Keihäsjärvelle ja eilen luontojärjestöt vetosivat Metsähallitukseen alueen hakkuiden lopettamiseksi. Avo- ja harvennushakkuut pirstovat aluetta pahoin ja tuhoavat sen luontoarvoja. Paikalliset luontoharrastajat löysivät eilen alueelta merkkejä liito-oravan asumisesta hakattavaksi aiotussa metsässä.
- Keihäsjärven kaltaisen alueen hakkuut ovat Metsähallitukselta tietoista tulevaisuuden suojelumahdollisuuksien pilaamista, toteaa Luonto-Liiton metsävastaava Sini Harkki.

Luonto-Liitto ja muut luontojärjestöt ovat tehneet viime vuosina Metsähallitukselle lukuisia perusteltuja esityksiä metsäkohteista, joiden suojeluarvot tulisi huomioida Etelä-Suomen metsiensuojelua tehostettaessa. Tähän mennessä Metsähallitus ei ole suostunut minkäänasteisiin hakkuumoratorioihin järjestöjen esittämillä alueilla. Sen sijaan useita alueita on avohakattu.

Luontoliittolaiset jatkavat retkeilyä alueella toistaiseksi.

Lisätietoja:

Sini Harkki, Luonto-Liitto, puh. 050 582 1107
Hanna Savisaari (maastossa), puh. 044 323 2191
Juho Lintu (maastossa), puh. 040 5491 597

kuuluu seuraaviin kategorioihin: