Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto juhlii 70-vuotista taivaltaan Suomen luonnon päivänä

Luonto-Liitto juhlii 70-vuotista taivaltaan Suomen luonnon päivänä

Luonto-Liitto viettää valtakunnallista Suomen luonnon päivää, joka järjestetään ensimmäisen kerran 31.8.2013. Samalla Luonto-Liitto juhlii myös 70-vuotismerkkipäiväänsä.
Luonto-Liitto juhlii 70-vuotista taivaltaan Suomen luonnon päivänä

Kuva: Heidi Sadonkorpi

Luonto-Liitto tiedottaa 27.8.2013

Päivän aikana Luonto-Liiton piirit järjestävät luontoretkiä eri puolilla Suomea. Retkiä tehdään esimerkiksi luontopoluille, luonnonpuistoihin ja kaupunkiluontoon. Koko perheen tapahtumissa pääsee keräämään luonnonantimia, halailemaan puita, ihailemaan upeaa luontoa ja puuhailemaan ulkona.

Luonto-Liitto on perinteinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö, joka on on tehnyt työtä luonnon puolesta jo vuosikymmenien ajan.

“Luonto-Liitto suojelee metsiä, Itämerta ja suurpetoja sekä pohtii kulutus- ja ilmastokysymyksiä. Järjestämme myös luontokerhoja, leirejä, koulutuksia ja luonnonharrastustoimintaa, joten mikä olisikaan parempi tapa viettää merkkipäivää kuin retkeillä ja juhlia samalla Suomen luontoa”, sanoo Luonto-Liiton puheenjohtaja Pia Pässilä.

Suomen luonnon päivän ideana on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Päivästä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne ja liputuspäivä.

Ideoita Suomen luonnon päivän viettoon omatoimisesti löytyy esimerkiksi Luonto-Liiton äskettäin julkaisemasta vinkkivihkosesta, jonka teemoina ovat upea loppukesäinen luonto, luonnosta nauttiminen ja luonnonantimet. Vihkosen puuhavinkit sopivat etenkin lapsille ja lapsiperheille, mutta tuovat iloa ja hyvää oloa kenelle tahansa.

Luonto-Liitto kutsuu kaikki juhlimaan kanssaan ja kannustaa jokaista lähtemään Suomen luonnon päivänä ulos nauttimaan loppukesäisestä luonnosta!

Pia Pässilä
Luonto-Liiton puheenjohtaja
pia.passila[ät]luontoliitto.fi

Suomen luonnon päivän tapahtumat: www.suomenluonnonpaiva.fi