Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Liperinsuon hakkuita protestoidaan nyt Tikkurilassa - ministerit kutsuttiin maastoon

Luonto-Liitto tiedottaa 15.2.2008

Luonto-Liiton metsäryhmä osoittaa perjantaina mieltään Metsähallituksen toimitalolla Vantaan Tikkurilassa kello 8.00 alkaen. Mielenilmauksella vastustetaan käynnissä olevia laajoja avohakkuita luonnonsuojelullisesti arvokkaalla Puolangan Liperinsuon alueella. Luonnonsuojelijat protestoivat hakkuita maastossa aikaisemmin tällä ja viime viikolla.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Luonto-Liitto lähettivät torstaina ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle ja maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle kutsun saapua Puolangalle tutustumaan Liperinsuon hakkuisiin. Järjestöt haluavat luonnonsuojelusta ja valtion metsätaloudesta vastaavien ministerien näkevän omin silmin sen vakavan ristiriidan, joka valtionmetsien käyttöön liittyy yleisemminkin tällä hetkellä.

Valtioneuvosto on hyväksymässä tässä kuussa uuden Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelman, METSO II:n, jossa myös valtionmaille esitetään uusia suojeluvelvoitteita. Liperinsuo on yksi niistä valtion metsäalueista, joiden suojelua luonnonsuojelujärjestöt ovat esittäneet METSO-ohjelman osana.

- Metsähallitus on perustellut Liperinsuon hakkuita monimuotoisuuden lisäämisellä. Sadan hehtaarin avohakkuut uuden suojeluohjelman kynnyksellä herättävät kysymyksen, mikä on avohakkuun suojeluarvo, ihmettelee Luonto-Liiton metsävastaava Risto Mustonen.

Tiistaina ympäristöjärjestöt pyysivät metsäyhtiöitä vaikuttamaan Metsähallitukseen, jotta Liperinsuon arvometsien hakkuut saataisiin loppumaan. Metsähallituksen puuta ostavista yrityksistä Stora Enso kieltäytyi keskiviikkona kommentoimasta, ostaako se puuta alueelta. UPM-Kymmene kertoi selvittävänsä asiaa ja Metsäliitto ei vastannut kyselyyn lainkaan.

Lisätiedot ja kuvia

Risto Mustonen, metsävastaava, Luonto-Liitto