Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Lintujen pesimäkausi alkanut - vältä metsänhakkuita

Lintujen pesimäkausi alkanut - vältä metsänhakkuita

BirdLife Suomi, Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto tiedottavat 27.4.2007

BirdLife Suomi, Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto vetoavat kaikkiin metsänomistajiin metsänhakkuiden välttämiseksi lintujen pesimäkaudella. Lisääntymisajan rauhoittaminen hakkuilta olisi konkreettinen askel kohti aidosti kestävämpää metsätaloutta. Tästä huolimatta metsäyhtiöt pyrkivät nimenomaan kasvattamaan kesähakkuiden määrää: tästä esimerkkinä on Metsäliiton tuore Kesäsavotta-kampanja.

Erityisesti avohakkuiden vaikutus lintujen ja eläinten pesintään on tuhoisa. Raskaat metsäkoneet murskaavat pesät helposti alleen puita kaadettaessa. Etelä-Suomessa monien lintulajien pesinnät ovat jo pitkällä, ja touko-heinäkuu on kiivainta pesimiskautta koko maassa. Kesäaikainen hakkuutauko olisi metsätaloudelta selvä osoitus halusta vaalia luonnon monimuotoisuutta.

- Metsäasiantuntija Harri Hölttä, Suomen luonnonsuojeluliitto, puhelin 040-722 9224

- Tiedottaja Lauri Hänninen, BirdLife Suomi, puhelin 040-568 6711

kuuluu seuraaviin kategorioihin: