Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Lintuaiheet siivittivät luontokuvakisan voittoon

Lintuaiheet siivittivät luontokuvakisan voittoon

Luonto-Liiton järjestämä lasten ja nuorten luontokuvakilpailu 2009 on ratkennut. Kaikissa ikäsarjoissa voittoaiheeksi valikoitui lintu, vaikka voittajakuvat muuten edustavat hyvin erilaisia tyylejä.

Luonto-Liitto tiedottaa 17.12.2009

Helsinkiläinen Katri Tenhola (s. 1984) vei voiton 19–30-vuotiaiden A-sarjassa kuvalla “Pulu in Danger”, jossa seppä-patsas näyttää olevan iskemäisillään kaupunkipulua. Kuva vakuutti tuomariston huumorillaan ja taitavalla sommittelullaan.

– Pulu, tuo kaikkien hyljeksimä kaupunkilainen. Lasten ajettua sitä takaa se pahaa aavistamatta hengähtää hetken patsaan päällä. Mutta kuinka ollakaan! Kuva on otettu viime kesänä Vanhan ylioppilastalon seinustasta Helsingissä. Saman näyn voi nähdä seinässä usein ja uhkaava näytelmä huvittaa minua yhtä paljon joka kerta, Tenhola kertoo.

Riihimäkeläisen Martti Rajamäen (s. 1991) vahvasti tunnelmallinen kuva pyrstötiaisesta valittiin voittajaksi 13–18-vuotiaiden B-sarjassa. Tuomaristo kiitti kuvan taiteellisuutta ja puhuttelevuutta.

– Yritin tavoittaa mystistä tunnelmaa perinteisen kuvan sijaan. Mielestäni kuvissa tulee olla jotain, mikä tarttuu katsojaan, ja myös tausta on hyvin tärkeä, Rajamäki sanoo.

Alle 13-vuotiaiden C-sarjavoiton nappasi 11-vuotias Juho Pajanen Laihialta. Voittoisa kuva talvisesta koskikarasta oli tuomariston mielestä hyvin toteutettu – klassisessa luontokuvassa on kaikki elementit kohdallaan.

– Meillä on tapana käydä seuraamassa lintujen sukeltelua ja touhuja. Viime vuonna karoja näkyi harvakseltaan, mutta kyseisenä kauniina päivänä sattui tärppäämään. Pienellä joella on helppo päästä lähelle lintua, ja kuva onnistuikin hienosti, Juho ja hänen isänsä Markku muistelevat.

Kaikissa kolmessa kilpailusarjassa jaettiin ykköspalkinnon lisäksi kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Saara Seppälän (s. 1989) "Sorja surviainen" ja "Raskas taakka", Martti Rajamäen "Kiistely kukasta" ja "Haastelevat härkälinnut" sekä Juho Pajasen "Ritariperhosen toukka" ja "Kärpässieni nousee". Kuvat arvosteltiin nimettöminä.

Kilpailun tuomareina toimivat luontokuvaaja Juha Höykinpuro, vuoden 2008 kilpailun A- ja B-sarjojen voittajat Laura Weckman ja Teemu Saloriutta sekä Luonto-Liiton luonnonharrastusvastaava Inka Plit.

Lisätietoja:
Inka Plit, 050 575 5081, inka.plit(at)luontoliitto.fi