Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Lieksassa hiihdetään ensi viikonloppuna susien jäljillä

Lieksassa hiihdetään ensi viikonloppuna susien jäljillä

Luonto-Liitto tiedottaa 23.2.2009

Luonto-Liiton susiryhmän jälkihiihdolla perehdytään eläinten lumijälkien tunnistamiseen Pohjois-Karjalan Lieksassa 26.2.-1.3. Retkillä halutaan osoittaa, että suurpedot eivät vain karkoita retkeilijöitä vaan voivat jopa houkutella heitä. Samalla susiryhmä muistuttaa, että sudet voisivat olla maakunnallinen luontomatkailuvaltti. Lieksan alueella liikkuu kaksi susilaumaa, joiden jälkiä hiihtäjät toivovat löytyvänsä.

“Susihiihdot ovat positiivista sudensuojelutoimintaa. Jälkien tunnistamisen lisäksi hiihdoilla opetellaan erätaitoja ja nautitaan luonnonrauhasta”, kertoo susihiihtojen järjestelyistä vastaava susiryhmän aktiivi ja eräopas Anna Kähkönen.

Suomessa elää tällä hetkellä noin 220-240 sutta, ja suden kohtaaminen luonnossa on harvinaista. Pelkästään mahdollisuus nähdä suden jälkiä on saanut liikkeelle luonnosta kiinnostuneita retkeilijöitä eri puolelta Suomea.

”Susi on erittäin kiinnostava eläin myös kansainvälistä matkailua ajatellen. Sudesta tuodaan yleensä esille vain sen kielteiset puolet, vaikka susi voisi hyvinkin olla syy tulla matkailemaan syrjäseuduille. Susien ja matkailun avulla voitaisiin saada lisää työpaikkoja ja elämisen mahdollisuuksia syrjäseuduille. Suden matkailuarvoa rajoittaa tällä hetkellä eniten Suomen alhainen susikanta”, sanoo kainuulainen luontomatkailuyrittäjä Ari Sääski.

Susihiihtotapahtuma on osa Luonto-Liiton salametsästyksen vastaista Salakaadot seis -kampanjaa. Kampanjan pääviestinä on, että susi kuuluu Suomen luontoon. Kampanjassa on mukana joukko susialueilla eläviä henkilöitä, jotka ovat sitä mieltä, että rinnakkainelo susien kanssa on mahdollista. Myös luontomatkailuyrittäjä Ari Sääski on mukana kampanjassa.

Susiryhmä on Luonto-Liiton toimintaryhmä, joka toimii Suomen suurpetojen suojelun edistämiseksi. Susiryhmä levittää tutkimuspohjaista tietoa suurpetojemme elintavoista, vaikuttaa asenteisiin sekä pyrkii vähentämään turhaa pelkoa ja vihaa petoja kohtaan.


Lisätiedot:

Sami Säynevirta, järjestöpäällikkö, sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi, 040 560 7303
Anna Kähkönen, susiryhmän aktiivi ja eräopas, anna.kahkonen(at)gmail.com, 040 585 8524
Ari Sääski, luontomatkailuyrittäjä ari.saaski@wildbrownbear.fi, 040 546 9008


www.salakaadotseis.fi
www.luontoliitto.fi/susiryhma

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,
« heinäkuu 2022 »
heinäkuu
matiketopelasu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Luonto-Liitto Facebookissa

Sll:n logo