Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Leirejä luonnon helmassa jo vuodesta 1951

Leirejä luonnon helmassa jo vuodesta 1951

LEIREJÄ LUONNON HELMASSA JO VUODESTA 1951

Luonto-Liitto 17.4.2002

Luonto-Liiton piirit ja aluejärjestöt järjestävät kesällä nelisenkymmentä luontoleiriä ympäri Suomea. Lapsille, nuorille ja perheille suunnatut leirit pyrkivät herättämään kiinnostuksen luontoa ja luonnonsuojelua kohtaan.

Suurin osa leireistä on ala-asteikäisille lapsille tarkoitettuja luontoleirejä, joilla tutustutaan luontoon retkeillen, eläytyen ja leikkien, ympäristökasvatuksen hengessä.

Nuortenleireillä teemat vaihtelevat ympäristötaideleireistä perinteisiin metsäleireihin. Viime vuosina suosituiksi ovat tulleet myös erilaiset talkooleirit. Tänä vuonna mm. viljellään biodynaamisesti, ennallisestaan metsä- ja suoluontoa sekä kartoitetaan luontoarvoja Laatokalla.

Jokaiselle leirille otetaan 10-30 osallistujaa. Leirien vetäjät ovat koulutettuja, luontoa harrastavia nuoria ja aikuisia. Leirien hinnat kattavat majoituksen, ruuat, vakuutuksen ja usein myös kuljetuksen leiripaikkaan. Hinnat vaihtelevat leiripaikasta ja leirin pituudesta riippuen 50-125 euron välillä.

Upota varpaat kasteiseen suohon, hengitä syvään aarniometsäilmaa ja kuule kuikan yöhuuto! Tarkemmat leiritiedot löytyvät osoitteesta www.luontoliitto.fi/leirit

Lisätietoja: Maarit Järvilehto, järjestösihteeri p. (09) 68 444 232 mjlehto@sll.fi
Annankatu 26 A, 5. krs, 00100 Helsinki
info@luontoliitto.fi p. (09) 68 444 20 fax. (09) 68 444 222