Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Lasten ja nuorten lintupäivää vietetään seuraavien kahden viikon aikana

Lasten ja nuorten lintupäivää vietetään seuraavien kahden viikon aikana

BirdLife Suomi ja Luonto-Liitto kutsuvat kaikki lapset ja nuoret viettämään Lasten ja nuorten lintupäivää seuraavan kahden viikon (24.5.–6.6.) aikana. Tapahtumaan voi osallistua vaikkapa perheen, luokan tai muun ryhmän kanssa.

Luonto-Liitto tiedottaa 24.5.2010

Tapahtumaan odotetaan paljon osallistujia ympäri Suomen, ja osallistumisesta onkin tehty helppoa. Ideana on lähteä linturetkelle ja lähettää sen jälkeen retkikertomuksia, kuvia ja kysymyksiä tapahtuman Facebook-sivulle tai postitse. Asiantuntijat kommentoivat lähetettyjä kysymyksiä ja tunnistavat kuvista nimeämättä jääneet linnut.

Osallistujien avuksi tarjotaan materiaaleja tapahtuman verkkosivuilla sekä jäsenlehti Tiiran kevätnumerossa. Tapahtuma on maksuton, ennakkoilmoittautumista ei tarvita eikä ikärajoja ole. Järjestäjät korostavat, että suurta lintutuntemusta ei vaadita - tärkeintä ovat yhteiset hauskat luontokokemukset.

Osallistua voi mikä tahansa lasten tai nuorten ryhmä: perheet, päiväkodit, luokat, kerhot, nuorisotalot ja kaveriporukat. Retkipäivän voi valita vapaasti tapahtuman ajalta. Päivän aikana ryhmät retkeilevät, tekevät havaintoja ja nauttivat luonnosta. Ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi luontopolun kiertäminen tai oman lähimetsän lintujen tarkkailua.

Kaikkien Facebookissa tai postitse osallistuneiden kesken arvotaan kivoja lintuaiheisia palkintoja.

Lintupäivän tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria lintu- ja muuhun luontoharrastukseen. Tavoitteena on myös kannustaa lapsia ja aikuisia yhteiseen retkeilyyn ja tutustumaan lähiseutunsa luontoon.

Lisätietoja ja materiaaleja tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta www.birdlife.fi/lintupaiva Tapahtuman materiaaleja sisältäviä Tiira-lehtiä voi tilata BirdLifen toimistolta (toimisto(at)birdlife.fi, 09 4135 3300).

Tapahtuman verkkosivut:

Tapahtuman Facebook-sivu: