Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Lasten Itämeriprotesti kohtaa päättäjiä

Lasten Itämeriprotesti kohtaa päättäjiä

Lasten Itämeriprotesti on uusi kampanja, jonka tavoitteena on antaa lapsille puheenvuoro Itämeren tilaa koskevassa keskustelussa. Päätapahtuma järjestetään tiistaina 26. toukokuuta Helsingin Narinkkatorilla.

Tiedote 25.5.2015 (Natur och Miljö ja Luonto-Liitto)

Kyseessä on koko kevään jatkuneen, päiväkodeissa ja kouluissa sekä netissä toteutetun protestin loppuhuipennus. Kampanjan nettisivut: www.itamerenlapset.fi

Narinkkatorilla puheenvuoron saavat lapset. Päättäjien rooli on kuunnella ja vastata. Protestitapahtumassa lapset luovuttavat vaatimuksiaan ja toiveitaan sisältävän listan hallituspuolueiden edustajille. Lista on koostettu lasten kevään aikana työstämistä kysymyksistä, ajatuksista, piirustuksista, animaatioista sekä lauluista. Tapahtuman järjestäjät ovat kutsuneet kaikkien eduskuntapuolueiden edustajia paikalle, jotta osallistujilla olisi mahdollisuus keskustella päättäjien kanssa. Silvia Modig (Vas), Eva Biaudet (RKP), Johanna Karimäki (Vihr), Kai Mykkänen (Kok) sekä Eerikki Viljanen (Kesk) ovat lupautuneet paikalle.

Itämeriprotesti tarjoaa myös musiikkia, viihteellistä ohjelmaa lavalla ja toimintaa torilla. Musiikkiesityksiä tarjoaa mm. Satin Circus sekä duo Sotta ja Pytty. Torilla lapset voivat oppia tunnistamaan kaloja, kirjoittaa ajatuksiaan Itämerestä toivomusseinälle, mikroskopoida vesinäytteitä sekä osallistua jäteongintaan.

Kaksikielisen Lasten Itämeriprotestin taustalla on yksityishenkilöistä ja järjestöjen edustajista koostuva työryhmä. Ympäristöjärjestöt Natur och Miljö sekä Luonto-Liitto toimivat järjestäjinä. Helsingin kaupunki, Pidä saaristo siistinä, John Nurmisen säätiö sekä Kalatalouden keskusliitto osallistuvat Narinkkatorin tapahtumaan. Ålandsbanken sekä Nylands kulturfond ovat tukeneet Lasten Itämeriprotestia taloudellisesti. Yritykset Langø, Otava sekä Robert’s Coffee tukevat myös Lasten Itämeriprotestia.

Ohjelma:

15.00 Tervetulijassanat. Tobias Zilliacus och Stella Lilljeström, päivän juontajat.

15.10 Miten Itämeri voi? Seppo Knuuttila erikoistutkija, SYKE sekä Lotta Ruokanen, Itämerihaasteen koordinaattori, Helsingin kaupunki

15.30 Sotta ja Pytty

16.00 Lasten Itämeriprotesti: Lista toiveista ja vaatimuksista puhtaamman Itämeren puolesta luovutetaan hallituksen edustajalle, kansanedustaja Eerikki Viljaselle (kesk).

16.15 Sininen aalto – konkreettista toimintaa puhtaamman Itämeren puolesta

16-16.30. Paikalla olevat kansanedustajat vastaavat yleisön kysymyksiin siitä, miten Itämeren pelastamiseksi tulisi tehdä.

16.30 Musiikkia Petter Korkman

17.00 Satin Circus