Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Lapset luontoon -kampanja muistuttaa luontosuhteen tärkeydestä

Lapset luontoon -kampanja muistuttaa luontosuhteen tärkeydestä

Luonto-Liitto ja 13 yhteistyötahoa käynnistää tänään (10.3.) Lapset luontoon 2011 -kampanjan. Kampanjan tavoitteena on kertoa, että luontosuhde on tärkeä kaikille lapsille ja että sen tukemiseen tarvitaan niin vanhempien kuin yhteiskunnan apua.

Luonto-Liitto tiedottaa 10.3.2011

”Lapset ja nuoret viettävät yhä enemmän aikaa verkossa. Ympäristövastuullinen kansalaisuus ja luonnon arvostaminen edellyttävät omakohtaista luontosuhdetta, joka syntyy havaintojen ja kokemusten kautta. Kampanjalla haluamme tarjota lapsille mahdollisuuden tunkea kourat multaan, uida luonnonvesissä ja kuunnella metsän hiljaisuutta”, sanoo Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

Luonto-Liitto kannustaa lapsen lähellä olevia aikuisia tarjoamaan lapselle kokemuksia ja elämyksiä luonnossa ja omassa arkiympäristössä. Kouluja rohkaistaan hyödyntämään järjestöjen tarjoamaa ympäristökasvatuksen tukea ja osaamista sekä perustamaan luontokerhoja. Päättäjiä taas muistutetaan siitä, että heillä on tärkeänä tehtävänään turvata puitteet lasten ympäristösuhteen vahvistamiselle.

”Lapsen kannalta tärkein on usein arkinen ja kaupunkimainen ympäristö, jossa hän elää. Lähiluonto on tärkeä virkistymisen ja elpymisen paikka. Luontoon tutustumisen voi aloittaa kaupungissakin kotipihalta ja lähimetsästä tai -puistosta. Esimerkiksi tulevana viikonloppuna käynnistyvä Kevätseuranta on hyvä lähtölaukaus perheen yhteiseen luonnonharrastukseen”, kannustaa ympäristökasvatuspäällikkö Malva Green.

Luonto-Liitto ja yhteistyöjärjestöt tarjoavat kampanjan puitteissa tietoa, koulutusta, toimintaa ja ideoita luonnonharrastukseen, ympäristökasvatukseen ja lasten elävän luontosuhteen voimistamiseen.

Luonto-Liiton luotsaamassa kampanjassa ovat mukana BirdLife Suomi, Biologian ja maantieteen opettajien liitto, Ekonisti-hanke, Harakan luontokeskus, Lasten ja nuorten puutarhayhdistys, Luonnontieteellinen keskusmuseo, Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-hanke, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Natur och Miljö, Sateenkaariperheet, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ja Suomen ympäristöopisto.

Lisätietoja:
www.lapsetluontoon.fi