Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Lähes 10 000 allekirjoittanut kansalaisaloitteen turkistarhauksen lakkauttamiseksi

Eläinsuojeluliitto Animalia, Luonto-Liitto, Oikeutta eläimille sekä SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto käynnistivät toukokuun puolivälissä maanlaajuisen kansalaisaloitekampanjan. Järjestöjen tavoitteena on kerätä vähintään 50 000 allekirjoitusta kansalaisaloitteeseen turkistarhauksen lakkauttamiseksi, ja saada aloite eduskuntakäsittelyyn ensimmäisenä suomalaisena kansalaisaloitteena.

Luonto-Liitto tiedottaa 29.5.2012

Järjestöt ovat erittäin tyytyväisiä kampanjan alkuun. Ensimmäisen kahden viikon aikana kansalaisaloitteen on allekirjoittanut lähes 10 000 suomalaista.

- Kymmenentuhannen allekirjoituksen raja rikkoutuu näillä näkymin huomenna, kun kansalaisjärjestöjen aktiivit jalkautuvat ympäri Suomea keräämään allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen turkistarhauksen lakkauttamiseksi, iloitsee Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli.

Järjestöjen mukaan kansalaisten tuki turkistarhauksen lakkauttamiseksi on yllättänyt kaikki odotukset.

- Kansalaisten tuki kampanjalle on todella laajaa. Kannustavia sähköposteja ja puhelinsoittoja tulee päivittäin, ja tavalliset suomalaiset ympäri maan ovat innostuneet keräämään allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen ystäviltään ja tuttaviltaan, kiittää Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

Kansalaisjärjestöt ovat vakuuttuneita, että kansalaisaloitteeseen vaadittavat 50 000 allekirjoitusta saadaan kerättyä marraskuun puoliväliin mennessä.

- Suunta on oikea, mutta paljon työtä on tehtävänä. Siksi toivotamme yhteiseen kampanjaan mukaan kaikki yhteisöt, yritykset sekä tietenkin yksityishenkilöt. Jokainen allekirjoitus on askel kohti turkistarhatonta Suomea, kannustaa Kati Pulli.

LISÄTIEDOT

Kansalaisaloitekampanja turkistarhauksen lakkauttamiseksi käynnistyi 14.5.2012 ja päättyy 13.11.2012. Kampanjan tavoitteena on kerätä 50 000 allekirjoitusta, jolloin aloite tulee eduskuntakäsittelyyn. Allekirjoituksia järjestöt keräävät muun muassa kaduilla sekä erilaisissa tapahtumissa. Mukana kampanjassa on satoja vapaaehtoisia ympäri Suomen. Allekirjoituksia on kerätty n. 9600 kpl (tilanne 28.5.), 10 000 raja ylittynee 30.5.2012.

Kampanjan valtakunnallinen tempauspäivä järjestetään keskiviikkona 30.5.2012 ympäri Suomen. Allekirjoituksia kerätään ainakin Jyväskylässä, Tampereella, Joensuussa, Oulussa, Hämeenlinnassa, Rovaniemellä ja Helsingissä. Lisätietoa kampanjan verkkosivuilta.

Kampanjan verkkosivut: www.turkistarhatonsuomi.fi

Kati Pulli, toiminnanjohtaja, Animalia