Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Kynttilät syttyvät eläinystävien muistolle Taiteiden yönä

Kynttilät syttyvät eläinystävien muistolle Taiteiden yönä

Eläinsuojeluliitto Animalia ja Luonto-Liiton susiryhmä kutsuvat ihmisiä sytyttämään kynttilän edesmenneiden eläinystävien muistolle Taiteiden yönä torstaina 22. elokuuta Kaisaniemen puistoon.
Kynttilät syttyvät eläinystävien muistolle Taiteiden yönä

Kuva: cphillip/stock.xchng

Luonto-Liitto tiedottaa 20.8.2013

Suomessa kuolee vuosittain miljoonia ihmisen hyödyntämiä eläimiä: tuotantoeläimiä, koe-eläimiä, turkiseläimiä sekä villieläimiä. Näiden eläinten elämä ja kuolema on valtaosalle meistä näkymätöntä, sillä se tapahtuu suljettujen ovien takana tai muuten piilossa katseilta. Animalia ja Luonto-Liiton susiryhmä muistuttavat, että myös näiden anonyymeiksi jääneiden eläinten elämä on ollut merkityksellinen. Järjestöt haluavatkin muistaa kynttilätilaisuudella edesmenneitä eläinystäviä lajiin katsomatta.

"Siitäkin huolimatta, että Suomen susikannan tilanne on äärimmäisen heikko, susia joutuu jatkuvasti sekä laillisen että laittoman metsästyksen uhriksi. Muistotilaisuudella haluamme kiinnittää huomiota vallitsevaan tilanteeseen, joka on kestämätön sekä eläinyksilöiden itsensä että luonnon monimuotoisuuden kannalta”, kertoo Luonto-Liiton susikampanjavastaava Ilkka Hiltunen.

Mitä eläintä juuri sinä haluaisit muistaa? Tule sytyttämän kynttilä vaikkapa liikenneturmassa surmansa saaneelle hirvelle, metsästetylle sudelle, turkistarhalla kuolleille minkeille tai sikalapalossa menehtyneiden porsaiden muistolle. Voit myös tulla muistamaan edesmennyttä lemmikkiäsi. Tapahtumassa voit kirjoittaa viestin muistamallesi eläimelle tai tuoda mukanasi lemmikin kuvan.

"Harva ihminen voi sanoa, ettei yksikään eläin olisi koskettanut hänen elämäänsä tavalla tai toisella. Olisikin hienoa nähdä elokuun hämärtyvässä illassa oikea kynttilöiden valtameri, joka kertoo siitä, ettei eläimiä ole unohdettu", sanoo Animalian varainhankkija Ninni Pekkala.

Muistokynttilän sytyttämisen yhteydessä on mahdollista tukea Animaliaa ja Luonto-Liiton susiryhmää. Kaikki tilaisuudessa kerätyt lahjoitukset käytetään järjestöjen tekemän työn hyväksi.

Tapahtuma alkaa klo 18 Kaisaniemen puiston suihkulähteellä Kansallisteatterin takana.

Ilkka Hiltunen
susikampanjavastaava, Luonto-Liitto