Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Koulukiertueelta oppia Itämeren monimuotoisuudesta

Koulukiertueelta oppia Itämeren monimuotoisuudesta

Luonto-Liiton koulukiertueilla tehdään tärkeää työtä Itämeren hyväksi. Itämeri-kiertue on vuodesta 2006 lähtien tavoittanut jo yli 10 000 oppilasta.

Luonto-Liitto tiedottaa 9.2.2010

Itämeri-koulukiertueella asiantuntevat lähettiläät kertovat koululaisille meriluonnon monimuotoisuudesta esimerkiksi ajankohtaisten lehtiartikkelien avulla. Teema linkittyy tänä vuonna vietettävään luonnon monimuotoisuuden juhlavuoteen.

– Itämerellä rakkolevä on tärkeä elinympäristö monille lajeille ja yhdessä rakkoleväpensaikossa voi elää jopa satoja selkärangattomia. Lisäksi monien kalalajien poikaset ovat riippuvaisia sen tarjoamasta suojasta ja ruoasta. Meren rehevöityminen hävittää rakkoleväkasvustoja ja samalla heikentää siitä riippuvien lajien elinmahdollisuuksia, kertoo Itämeri-lähettiläs Matti Ruuskanen.

– Esimerkiksi ekosysteemipalvelut voivat tuntua terminä hankalalta, mutta lähettiläät osaavat selittää asiasisällön ymmärrettävästi: yhteiskunta käyttää luonnonvaroja, mutta ei voi loputtomasti päästää ylimäärisiä ravinteita ja haitta-aineita mereen, kertoo opetusmateriaalin suunnittelussa mukana ollut Itämeri-lähettiläs Ekaterina Laukkonen.

Itämeri-lähettilään voi tilata Luonto-Liiton Itämeri-sivuilta. Yläkoulut, lukiot ja ammattikoulut voivat tilata Itämeri-tunteja ilmaiseksi Helsingin, Turun ja Tampereen seuduilla. Toimittajille järjestetään pyydettäessä mahdollisuus päästä Itämeri-tunnille tekemään juttua.

www.luontoliitto.fi/itameri

Elisa Niemi