Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Koiran ja suden risteymät uhkaavat susikantaa

Koiran ja suden risteymät uhkaavat susikantaa

Koirasudet kiellettävä lailla

Luonto-Liitto tiedottaa 14.8.2006

Luonto-Liiton susiryhmä vaatii, että koiran ja suden risteymien maahantuonti, pitäminen lemmikkeinä ja käyttäminen koirarotujen jalostukseen kielletään lailla. Tämä on kuulunut ryhmän tavoitteisiin jo yli kymmenen vuoden ajan.

Villiintyneiden koirasusien takaisinristeytyminen susien kanssa on estettävä, jotta suden geneettinen puhtaus ja luontainen käyttäytyminen säilyisivät. Risteymien erottaminen sudesta ilman geneettisiä tutkimuksia on usein mahdotonta.

Luonto-Liiton susiryhmä katsoo, että koiran ja suden risteymien käyttäminen lemmikkeinä ja koiranjalostuksessa on uhka sudensuojelulle. Ihmiseen tottuneiden koirasusien aiheuttamat vaaratilanteet yleistetään helposti susiin.

Susi on ihmisarka eläin ja välttää yleensä ihmisasutusta. Uhanalainen susi kuuluu Suomessa luontaisesti esiintyvään lajistoon toisin kuin koirasusi”, sanoo Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mervi Koskela.

Susiryhmä on Luonto-Liiton toimintaryhmä, jonka tarkoituksena on toimia Suomen suurpetojen suojelun edistämiseksi. Susiryhmä pyrkii levittämään tutkimuspohjaista tietoa suurpetojemme elintavoista, vaikuttamaan asenteisiin sekä vähentämään turhaa pelkoa ja vihaa petoja kohtaan.

Mervi Koskela, susiryhmän puheenjohtaja, 050 336 8400, mervi.koskela_at_luontoliitto.fi

Sami Säynevirta, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö, 040 560 7303, sami.saynevirta_ät_luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: