Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Kevätseuranta kuuluu kaikille

Kevätseuranta kuuluu kaikille

Kuluneella viikolla etelässäkin on satanut vielä runsaasti lunta, eikä sää ota lämmetäkseen. Vaikka takatalvi hieman latistaakin kevätmieltä, Luonto-Liiton Kevätseuranta innostaa lähtemään ulos ja tarkkailemaan heräävää luontoa. Kevät kun tulee varmasti - tänä vuonna vain hieman hitaammin.
Kevätseuranta kuuluu kaikille

Kuva: Riina Pippuri

Kevätseuranta on yksi Luonto-Liiton pitkäikäisimmistä kampanjoista: kevään tuloa on seurattu jo 1950-luvulta lähtien. Kevätseurannasta onkin muodostunut perinteikäs traditio monelle luontoharrastajalle. Kampanjaan voi kuitenkin osallistua ihan jokainen luonnosta kiinnostunut! Kaikkia lajeja ei tarvitse osata tunnistaa, tärkeintä on havainnoida kevättä avoimin mielin! Yksittäinenkin havainto lajeista on tärkeä. 

Luonto-Liitto tarjoaa materiaaleja sekä sisältöä Kevätseurannan tueksi niin lapsille ja nuorille kuin aikuisille ja kasvattajillekin. Voit järjestää asuinalueellasi Kevättuulen polku-rastikierroksen tai ottaa kevään havainnointiin avuksi hauskan bingon. Kampanjassa on myös huomioitu pohjoinen Suomi omalla Kevätseurantalomakkeella, kevään saapuessa pohjoiseen eri tahdissa kuin eteläiseen Suomeen. Kaikki materiaalit löydät helposti Kevätseurannan verkkosivulta. 

Luonto-Liitto järjestää valtakunnallisesti myös Kevätseurantaretkiä sekä -tapahtumia: 

”Luonto-Liiton vapaaehtoiset suunnittelevat ja järjestävät vaikka minkämoista upeaa kevätseurantatoimintaa ympäri Suomea! Varsinais-Suomen alueella tutustutaan tänä keväänä perinnemaisemiin Turussa ja Salossa, Hämeen alueella järjestetään Kevättuuli soi -tapahtuma ja Uudellamaalla käydään tarkkailemassa kevään merkkejä niin nuorten kuin perheiden retkillä”, kertoo Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö Ilona Tuovinen 

Oman alueesi kevättapahtumat löydät Luonto-Liiton piirien omilta verkkosivuilta. 

Seuraava Kevätseuranta-viikonloppu on jälleen ensi viikonloppuna 9.-10.4.2022. Tulosta kevätretkellesi mukaan verkkosivuiltamme kevätseurantakortti tai tallenna havaintosi näppärästi vaikka puhelimella sähköisen havaintolomakkeen avulla. Molemmat löydät osoitteesta www.kevatseuranta.fi.  

Ota seurantaan myös Kevätseurannan oma Instagram-tili @kevatseuranta! Jaamme siellä mm. lajitietoa sekä materiaalia Kevätseurannan tueksi. Muistathan lisäksi jakaa omia keväisiä kuviasi Instagramissa aihetunnisteella #kevätseuranta ja merkitä mukaan Kevätseurannan tilin @kevatseuranta sekä Luonto-Liiton tilin @luontoliitto. Jaamme Kevätseurannan Instagram- ja Facebook-tilin tarinoissa joka sunnuntai kolme parasta kevätkuvaa  maininnan kera!  


Lisätiedot:  

Saara Heikkinen, Kevätseurantakoordinaattori, saara.heikkinen@luontoliitto.fi                                                                                                               Puh. 044 338 1543

Ilona Tuovinen, Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö, ilona.tuovinen@luontoliitto.fi   
Puh. 045 127 1226  


Kevätseurannan omat sosiaalisen median kanavat:   
   
www.facebook.com/kevatseuranta   
www.instagram.com/kevatseuranta 

kuuluu seuraaviin kategorioihin:
« kesäkuu 2022 »
kesäkuu
matiketopelasu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Luonto-Liitto Facebookissa

Sll:n logo