Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Kevättuulitunnilla tutkitaan kevään merkkejä

Kevättuulitunnilla tutkitaan kevään merkkejä

Luonto-Liitto tiedottaa 19.4.2006

Kevättuulilähettiläät Helsingin kouluissa 18.4. – 12.5.2006

Luonto-Liitto järjestää jälleen kevätseurantaa Helsingin koululaisille. Kevättuulilähettilään avulla voi löytää vaikka mitä kevään merkkejä koulun lähimetsästä.

Kevättuulitunnilla tutustutaan kevään lajeihin luokassa ja seikkaillaan koulun lähiympäristössä etsien vihjeitä kevään tulosta. Tunnin tarkoituksena on innostaa koululaisia aistiharjoituksien, tutkimuksien ja keskustelun avulla kevään merkkien tarkkailuun ja retkeilyyn lähiluonnossa. Lähettiläät ovat pääasiassa opiskelijoita ja luontokerhojen ohjaajia, jotka Luonto-Liitto on kouluttanut tehtävään.

Kevättuulikiertue on tarkoitettu Helsingin alakoulujen 4. luokan oppilaille. Luontotunnit ovat maksuttomia kouluille, mutta kevättuuli-luokaksi pitää ilmoittautua. Kevättuuli on Luonto-Liiton ja Helsingin kaupungin opetusviraston yhteinen projekti, joka järjestetään jo 14. kerran.

Luonto-Liitto on valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Minna-Leena Toikka, kevättuulikoordinaattori, minna-leena.toikka_ät_luontoliitto.fi, puh. 09 – 446 313

Minna Ertimo, lastentoiminnan suunnittelija, puh. 09 – 68 444 245 tai 050 463 5750, minna.ertimo_ät_luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,