Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Kevättuulikiertue vie kouluihin viestin keväästä

Kevättuulikiertue vie kouluihin viestin keväästä

Luonto-Liitto tiedottaa 10.4.2007

Luonto-Liiton kevättuulikiertue toteutetaan tänä vuonna jo 13. kertaa. Kevättuulilähettiläät kiertävät viikoilla 15-18 (10.4.-4.5.) kertomassa kevään heräämisestä Helsingin alakoulujen oppilaille. Koululaisia innostetaan kevään merkkien tarkkailuun ja retkeilyyn yllätyksellisessä lähiluonnossa. Maksuttomat luontotunnit tukevat koulujen ympäristökasvatustyötä.

Koulutetut lähettiläät ohjaavat luokkaa kahden oppitunnin ajan. Ensimmäisellä tunnilla kevättuulilähettiläs kertoo luokassa kevään seurannasta ja kevättuulilajeista. Jälkimmäisellä tunnilla seikkaillaan lähiympäristössä ja etsitään vihjeitä kevään tulosta. Havainnot kirjataan kevättuulilomakkeeseen.

Lähettiläät ovat pääasiassa luontokerhojen ohjaajia sekä Helsingin yliopiston luontoasioista kiinnostuneita opiskelijoita. Tänä vuonna mukana on kuusi lähettilästä ja 41 luokkaa. Lähettiläät koulutetaan ja heille maksetaan työstään palkkio.

Heta Niemi, Kevättuuli-projektin työntekijä, Luonto-Liiton Uudenmaan piiri, 040 7272650, kevattuuli@gmail.com

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,