Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Kevättuuli vie neljäsluokkalaiset luontoon

Kevättuuli vie neljäsluokkalaiset luontoon

Luonto-Liitto tiedottaa 14.4.2005

Kevättuulikiertue käynnistyy ensi maanantaina 18.4. Helsingin kouluissa. Kevättuulilähettiläät vierailevat 90 luokassa kertomassa kevään heräämisestä neljäsluokkalaisille. Luonto-Liiton ja Helsingin kaupungin opetusviraston yhteinen projekti järjestetään jo 13. kertaa.

Kevättuuli on lasten oma kevätseuranta, jossa tarkkaillaan tuttujen lajien heräämistä talvilevolta tai palaamista muuttomatkalta. Kevättuulilähettiläs on luokassa kaksi oppituntia. Ensimmäisen tunnin aikana tutustutaan kevään lajeihin. Toiseksi tunniksi siirrytään lähiluontoon tutkailemaan kevään etenemistä. Koululaisia innostetaan kevään merkkien tarkkailuun ja retkeilyyn yllätyksellisessä lähiluonnossa.

Maksuttomat luontotunnit tukevat koulujen ympäristökasvatustyötä. Tunnit ovat aktivoivia ja omaan havainnoimiseen innostavia. Kevättuulilähettiläät ovat pääasiassa luontoasioista kiinnostuneita opiskelijoita ja luontokerhojen vetäjiä, jotka on koulutettu tehtäväänsä.

Tiedotusvälineiden on mahdollista vierailla luokkien Kevättuulitunneilla. Tunnit pidetään viikoilla 16-19 (18.4.-13.5.). Mukana on myös muutama koulu Vantaalta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Heta Niemi, Kevättuuli –projektin sihteeri, Luonto-Liiton Uudenmaan piiri (LUP)

p. 09-446313, 040-7272650, heta.niemi_ät_luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,