Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Kesäleiriltä kipinää luontoharrastukseen

Kesäleiriltä kipinää luontoharrastukseen

Kesään pääsee ottamaan lähituntumaa Luonto-Liiton luontoleireillä. Tänäkin kesänä lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja leirejä järjestetään eri puolella Suomea.

Luonto-Liitto tiedottaa 6.5.2009

Parhaat luontoelämykset syntyvät luonnossa liikkuen, tutkimalla ja havainnoimalla. Myönteiset kokemukset ovat tärkeä pohja henkilökohtaiselle luontosuhteelle. Leirillä voi herätätä syvempikin kiinnostus luontoa ja sen suojelua kohtaan.

”Ilman elämyksiä luonto jää liian helposti – ainakin kaupunkilaislapselle – television luontodokkareiksi tai kappaleiksi biologian kirjasta”, sanoo Luonto-Liiton ympäristökasvatuksen suunnittelija Malva Green.

Aikuisellekin luonto on tärkeä rentoutumisen ja elpymisen paikka. Luonto-Liitto järjestää perheleirejä, joille ovat tervetulleita myös vanhemmat tai isovanhemmat yli kaksivuotiaiden lasten kanssa.

Lastenleirit on tarkoitettu 7-12-vuotiaille ja nuortenleirit yli 12-vuotiaille. Tarkemmat tiedot leireistä löytyvät osoitteesta www.luontoliitto.fi.

Luonto-Liitto on vuonna 1943 perustettu lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Lisätietoja:

Malva Green, ympäristökasvatuksen suunnittelija