Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Kansalaisaloite turkistarhauksen lakkauttamiseksi saa lisävauhtia sähköisistä allekirjoituksista

Tästä päivästä alkaen kansalaisaloitteen turkistarhaamisen kieltämiseksi voi allekirjoittaa myös sähköisesti, kun Avoin ministeriö on tänään avannut sähköisen kannatusilmoitusten keräysjärjestelmän.

Luonto-Liitto tiedottaa 1.10.2012

Allekirjoituksensa voi antaa verkossa pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella, jos ei ole vielä allekirjoittanut paperiversiota. Avoimeen ministeriöön tulee ensin rekisteröityä käyttäjäksi, jonka jälkeen kannatusilmoituksen voi jättää osoitteeseen:

”Sähköisen allekirjoitusmahdollisuuden lisäksi kannatusilmoituksia kerätään edelleen myös käsin. Kumpikin allekirjoitustapa on yhtä pätevä, mutta ne ovat vaihtoehtoisia. Älä siis anna sähköistä allekirjoitusta, jos olet jo allekirjoittanut paperisen kannatusilmoituksen”, muistuttaa kampanjavastaava Ilkka Hiltunen.

Järjestöt uskovat, että 50 000 allekirjoituksen tavoite saadaan täyteen Eläinten viikon aikana, jota vietetään 4.–10.10. Tällä hetkellä kansalaisaloitteen on allekirjoittanut jo 47 000 henkilöä.

”Tavoitteenamme on, että Eläinten viikon juhlinta huipentuu 50 000 allekirjoituksen saavuttamiseen. Jatkamme kuitenkin nimien keräämistä marraskuun 13. päivään asti, ja jokainen palautettu allekirjoitus on edelleen erittäin tärkeä. Haluamme varmistaa, että allekirjoituksia on varmasti riittävästi”, sanoo Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli.

Eläinsuojeluliitto Animalia, Luonto-Liitto, Oikeutta eläimille sekä SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto käynnistivät toukokuun puolivälissä valtakunnallisen kansalaisaloitekampanjan. Järjestöjen tavoitteena on kerätä vähintään 50 000 allekirjoitusta kansalaisaloitteeseen turkistarhauksen lakkauttamiseksi, ja saada aloite eduskuntakäsittelyyn ensimmäisenä suomalaisena kansalaisaloitteena.

Kati Pulli

toiminnanjohtaja, Animalia